Sınırda iki çatışma 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Sınırda iki çatışma 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 13:11

GENELKURMAY Başkanlığı, Hatay’ın Suriye sınır kesiminde askerlere iki ayrı noktada ateş açıldığını, angajman kuralları kapsamında karşılık verilmesi üzerine 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Güvenlik güçleri Suriye tarafında yaklaşık 100 araç ve 800-1000 kişinin kaçakçılık yapmak amacıyla hudut hattına doğru yanaştığını ve toplandığını tespit etti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, Suriye sınırında bulunan Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki 2’nci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Bükülmez Sınır Karakolu sorumluluk bölgesinde görevli nöbetçiler dün saat 17.30’da, Suriye yönünden kaçak yollarla geçmeye çalışan 8 kişiyi tespit etti. Bu kişiler bölgeye yaklaşmamaları konusunda düdük ile ikaz edildi. Ancak, bu kişiler uyarılara karşın bu kişiler hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş etdince, nöbetçiler de bu ateşe angajman kuralları kapsamında ateşle karşılık verdi ve gruptakilerden 1 kişi öldü.

100 ARAÇ SINIRA DOĞRU GELİYOR / FOTO GALERİ

KAÇAKÇILAR TAŞLA SALDIRDI: 7 ASKER YARALI

CEYLANPINAR TEDİRGİN / HABER

100 ARAÇLA 1000 KİŞİLİK KAÇAKÇILIK

Genelkurmay Başkanlığı’nin internet sitesinde ’Önemli sınır olayları’ bölümünde ayrıca Hatay’ın Narlıca bölgesinde bulunan 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Sınır Karakolu sorumluluk bölgesindeki görevlilerin Suriye tarafından yaklaşık 100 araçla yanaşan 800-1000 kişinin kaçakçı grubunun sınır hattına doğru yanaşarak toplandığının tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Hudut hattında 2 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), 1 Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT), 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile geçiş noktalarını kapsayacak şekilde düzen alınmış ve kaçakçı şahıslara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ikaz yapılmıştır. Yapılan ikazlara rağmen şahıslar ve araçlar, ikaza uymayarak hudut hattına farklı noktalardan yaklaşmaya devam etmiştir. İlk önce devriye yolunda görev yapan araçlar, sürekli olarak sınırın Suriye tarafından taşlanmıştır. Müteakiben daha emniyetli bölgede tertip alan personel ve araçlar Kuşaklı Köyü’nden gelen şahıslar tarafından da taşlanmıştır. Bölgede hareketli şekilde görev yapılmaya devam edilmiş ve grubun üzerine dağılmaları maksadıyla 7 adet gaz bombası atılmıştır. Her defasında dağılan gruplar çok kısa süre içerisinde sınırın Suriye tarafında tekrar toplanmışlar, tel engeline 100 m.lik hat boyunca büyük zararlar vermişler, kaçakçılık girişimlerine devam etmişler, bölgede görev yapan ve takviye edilen unsurları engellemeye çalışmışlardır. Hudut hattında kaçakçı şahıslarla girilen bu mücadele 3,5 saat boyunca devam etmiştir. Görevli personel tarafından toplamda 125 el havaya uyarı amaçlı ateş açılmıştır. Konu hakkında Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanına bilgi verilmiştir. Bölgede yapılan arazi aramasında, olay yerinde farklı bölgelerde 73 adet bidon içerisinde 4.015 litre mazot tespit edilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!