24. İstanbul Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

24. İstanbul Kitap Fuarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 17:59

24. İstanbul Kitap Fuarı 450 yayınevinini katılımıyla bugün açıldı. Fuarını ilk gününde kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.


Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda ünlü yazar Wilbur Smith, Altın Kitaplar Yayınevi'nin standında ”Güneşin Zaferi” adlı son kitabını imzaladı.

Smith'in hayranları stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Birçok kişinin, yazarın bugüne kadar yayınlanan 30 eserini de paket halinde imzalatmak için getirmeleri dikkati çekti. Bunlardan biri olan Yücel Akyüz, Smith'in muhteşem bir yazar olduğunu ve bütün kitaplarını okuduğunu ifade etti. Akyüz, “Siz kitapları değil, kitaplar sizi okuyor. Smith çok güzel ve sürükleyici yazıyor kitaplarını. Anlattığı ülkeye gitmiş, o ülkeyi görmüş gibi oluyorsunuz” diye konuştu.
Smith, fuar kapsamında düzenlediği basın toplantısında, Zambia doğumlu olduğunu ama anne ve babasının İngiliz olduğunu ifade ederek, ”Güney Afrika'nın büyük bir ülke olduğuna inanıyorum. İnsanın doğduğu ülkeyle gurur duyması yaradılışında olan bir durumdur. Güney Afrika'dan çok büyük adamlar çıktı. Örneğin futbolcularımızla dünyaya kafa tutuyoruz” diye konuştu.

MUHASEBECİLİKTEN YAZARLIĞA

Wilbur Smith, 28 yaşında yazarak hayatını kazanmaya karar verdiğini ve gazeteci olmak istediğini anlattı. Bu isteğine babasının karşı çıktığını ve “daha doğru düzgün bir iş bul” dediğini ifade eden Smith, “Ben de bunun üzerine muhasebeci oldum. Ama yine de içimde yazma isteği vardı. 28 yaşında yazdığım ilk kitap 15 yayınevi tarafından da reddedildi. Bir yıl sonra yazdığım kitap ise okurların ilgisini çekti” diye konuştu.

Fuarda, Turgut Özakman “Şu Çılgın Türkler”, adlı kitabını, Suna-Erdoğan Tanaltay da çeşitli kitaplarını imzaladılar. Özakman'ın hayranları da stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

450 yayınevinin katıldığı ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı fuara İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.
Fuar, 16 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!