24 ilde KPSS operasyonu: 51 gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

24 ilde KPSS operasyonu: 51 gözaltı kararı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2016 08:49

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 34 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında İstanbul'da 12, Kocaeli'de 8, Bursa'da 4 olmak üzere 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 4'ü kadın 34 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilenlerden 12'sinin İstanbul, 8'inin Kocaeli, 4'ünün Bursa'da yaşadığı, diğer zanlıların Ankara, Erzurum, İzmir, Kayseri, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Antalya, Trabzon, Hatay, Van, Diyarbakır, Nevşehir, Bitlis, Amasya, Şırnak, Sakarya, Tunceli, Balıkesir, Elazığ ve Eskişehir'de bulunduğu öğrenildi. 17 şüphelinin ise firari olduğu bildirildi.      

Gözaltı kararı verilenlerin 37'sinin öğretmen, 11'inin özel sektör çalışanı, birinin TRT yapım görevlisi, birinin Maliye Müfettişi ve birinin ise de Maliye Bakanlığı'nda veri kontrol memuru olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari olan bazı öğretmenlerin, gece saatlerinde okul yöneticilerinden izin alarak bugün iş yerlerine gitmedikleri belirtildi.      

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında şüphelilere, "Terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlamalarının yöneltildiği ileri sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açmıştı.

B.D'nin iptal edilen 2010 KPSS'de 118 net yaptığı, tekrar edilen sınavda ise 44 nete düştüğü, 2010 KPSS'de 110 net yapan H.Ç ile 119 net yapan Y.D'nin tekrar edilen sınavda 60 net, şüpheli A.H.K'nın ise iptal edilen 2010 KPSS'de 119 net, tekrar edilen sınavda ise 63 net yaptığı kaydedildi.               

Haklarında gözaltı kararı bulunan bazı şüphelilerin 2010 KPSS ile tekrar edilen sınavda yaptıkları netlerin karşılaştırmaları şöyle: "S.A. 116 netten 72 nete, H.T. 120 netten 77 nete, T.S, 120 netten 77 nete, H.A. 119 netten 77 nete, A.S. 118 netten 87 nete, C.Ç. 116 netten 77 nete, A.B. ise 120 netten 92 nete düştü."

Haberin Devamı

GÖZALTINA ALINANLAR: 

* Van Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir kişiyi gözaltına aldı.Gözaltına alınan şüphelinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderileceği bildirildi.      

* Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Üniversitesinde görevli bir öğretim görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Öğretim görevlisini arama çalışmaları sürüyor.      

* Kayseri’de Kocasinan ilçesi Şıh Mehmet Gazioğlu Ortaokulundaki öğretmen A.K bu sabah evinde gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Sarıoğlan Çiftlik mahallesindeki Ahmet Bozok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni T.S. de gözaltına alınmak istendi. Ancak, şüphelinin Ankara’da bir sağlık kuruluşunda tedavi görmek üzere bir süre önce ilçeden ayrıldığı anlaşıldı. 

Haberin Devamı

* Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığında müfettiş yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenilen A.A'yı gözaltına aldı.

* Erzurum Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, öğretmenlik yapan 2 zanlıyı gözaltına aldı. Şüphelilerin, soruÅŸturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderileceÄŸi bildirildi. Aynı soruÅŸturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 1 şüphelinin de arandığı öğrenildi.   Â

* Bursa'da dört kişi hakkında yakalama kararı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlılar arasında yer alan ve özel bir okulda öğretmenlik yapan A.D'yi merkez Nilüfer ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen A.D, Ankara'ya gönderilecek. Diğer üç öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor.      

Haberin Devamı

* Kahramanmaraş'ta merkez Onikişubat ilçesindeki Akçakoyunlu İlkokulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni B.P. (36) evinde gözaltına alındı.    

* Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğretmenlik yapan 1 kişinin Hendek ilçesindeki adresine operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderilecek.

* Operasyonun Muğla ayağı kapsamında Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Bekir D.’nin de gözaltına alındığı öğrenildi.      

* Derinkuyu ilçesinde öğretmenlik yapan A.Y, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.      
 
 

BAKMADAN GEÇME!