2019 polis alımı başvuruları başladı mı? 24. dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

2019 polis alımı başvuruları başladı mı 24. dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 22:49

Polis üniforması giyecekleri günlerin hayalini kuran çok sayıda ön lisans ve lisans mezunu genç, 2019 yılında yapılacak polis alımları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ve POMEM'in internet sitelerini sürekli olarak takip eden vatandaşlar, son günlerde sorgulamalarına hız verdi. Peki, 24. dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? 2019 polis alımı başvuruları başladı mı?

Haberin Devamı

Emniyet teşkilatına kazandırılmak üzere polis alımlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. 2019'un gelmesiyle birlikte beklentileri artan vatandaşların gözü, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 24. dönem alımlarına çevrildi. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

EGM TARİH VERDİ Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev almak isteyen gençler merakla '24. Dönem POMEM sınavı ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor.

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, 24. Dönem POMEM başvurularının 23. Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor. 24. Dönem POMEM polis alımları hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

POMEM 24. dönem alımları için başvuru tarihi belli olmadığı gibi başvuru koşulları da henüz netleşmedi. Ancak 23. dönem alımlarında adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardı;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,  (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Haberin Devamı

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar aranıyordu.

BAKMADAN GEÇME!