24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? 2019 polis alımı

Güncelleme Tarihi:

24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak 2019 polis alımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2019 21:45

24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı, yüz binlerce polis adayı tarafından sorgulanmaya devam eden konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Polislik mesleğini icra edebilmek için Polis Akademisi tarafından yapılacak olan başvuru duyurusunu bekleyen adaylar, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Polis adaylarının heyecanlı bekleyişi sürmeye devam ediyor. Polis Akademisi tarafından yapılacak olan 24. Dönem POMEM başvuru alımlarıyla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, 24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? 

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, 24. Dönem POMEM başvurularının 23. Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor. 24. Dönem POMEM polis alımları hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

POMEM 24. dönem alımları için başvuru tarihi belli olmadığı gibi başvuru koşulları da henüz netleşmedi. Ancak 23. Dönem alımlarında adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardı;

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar aranıyordu.

BAKMADAN GEÇME!