Bayrak satıcısı Sarıçiçek tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

Bayrak satıcısı Sarıçiçek tahliye oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 00:57

Taksim'de Gezi eylemleri sırasında tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek ile birlikte 8 kişi tahliye edildi. Sarıçiçek'i cezaevi çıkışında ailesi karşıladı. Sarıçiçek burada küçük oğlunu kucağına alarak 'İşte benim örgütüm' ifadesini kullandı. Bir hukukçu gibi konuşan Sarıçiçek, ''Geç gelen adalet adalet değildir. Delillerden suçlulara değil de, suçlulardan delillere gitmeye çabalıyorlar'' dedi.

Haberin Devamı

Ali Sarıçiçek ve 7 kiÅŸinin tahliyesini Metris Cezaevi önünde yaklaşık 50 kiÅŸi bekledi. Ali Sarıçiçek ve diÄŸerleri dün akÅŸam saat 20.30’da cezaevinin kapısından çıktı. Yakınlarına sarılan 8 kiÅŸi daha sonra cezaevi önünde halay çekti.Â

ALİ SARIÇİÇEK TAHLİYE EDİLDİ


'KÜFRETTİLER, ÇIRILÇIPLAK SOYDULAR'

Ali Sarıçiçek cezaevi çıkışında şunlar söyledi:
''Oğlumla beraber geçiyorduk. Polis çembere aldığında oğlum çember dışında kaldı. Ben çemberin içinde kaldım. Polise kaç defa rica ettim. Ağabey ben eve gideceğim. Bayrak satan insanım dedim. Bana yol vermediler. O ara iki Amerikan vatandaşı pasaportlarını gösterdi. O iki kişiye yol verdiler. Ben o ara tepki gösterdim polise. Bu vatanın evladıyız hepimiz, Amerikalı mı olmamız lazım dedim. O ara TOMA’dan su sıkıldı. Polis arkadaşlar ağzını bozdu. Ne anam, ne avradım kaldı. Diyorlar ki bana orada polise hakaret etmişsin. O adam bana haraket etmiş. İster istemez etkiye tepki yaratıyorsun. Durduk yere anama avradıma küfür edince ben de karşılığını verdim. Zaten o ara almaya çabaladıklarında yere düştüm. Bayrakları da bırakmadım. O arada ağızlarından küfür sarf ediyorlardı, tekme atıyorlardı. Resmen isyana kendileri teşvik ediyor. Sonra ben milleti galeyana getiriyormuşum gibi şeyler yapıyorlar. Benim sadece söylediğim, ağabey yolu açın ben evime gideyim. 

Haberin Devamı

SARIÇİÇEK, AİLESİNE KAVUŞTU. İŞTE O ANIN FOTOĞRAFLARI

Karakola götürüldüğümüzde iki gün sigara verilmedi. Su zaten verilmiyordu. Tuvalet zaten yok. Canları isterse. Afedersin altına yap diyor. Zaten anadan üryan kaldık. Aranmadık bir şeyimiz kaldı. Ne yaptık. Birini mi öldürdük, birine kötü söz mü söyledik, vatana kurşun mu sıktık? 29 Ekim’de de 30 Ağustos’ta da bayrak sattım. Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde de bayrak sattım. Ben eski sabıkalı olduğum için bana iş veren yok. Şişli Belediyesi’ne de, İŞKUR’a da başvurum var. Yaptığım iş bu. Bayraktan başka sermayem yok.

Haberin Devamı

CEZAEVÄ°NDE KORKTUM

Geliyorsun cezaevine bir hafta, 10 gün olmuş. İtiraz dilekçesi veriliyor. Diyorsun ki buna da ret gelecek. Ama tahliye kararı çıktı. Dışarıda yaşananları ise bilmiyorum.

GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU

Geç de olsa adalet yerini buldu. Ama geç gelmiş adalet adalet değildir. Türkiye’de adaletin yerlere düştüğünü görüyorsunuz. Cezaevinde o kadar çok insan var ki; Haksız ve suçsuz yere yatıyor. Hiç birinin suçu kanıtlanmamış. Delillerden suçlulara değil de, suçlulardan delillere gitmeye çabalıyorlar."

"7'NCÄ°YÄ° ALMAYA GELDÄ°K"

Tutuklanan bayrakçı Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek, önceki gün ''Tamam benim kocam örgüt kurdu. 7 kişiyiz biz örgütüz. (Çocuklarını sayarak) 5 tane çocuğum var. Biz örgütüz. Eşim Kazlıçeşme'de de bayrak sattı. Orada neden tutuklamadınız?'' demişti.

Hakkında tahliye kararı çıkan Ali Sarıçiçek’in 'çete'si 17.00’den itibaren Metris Cezaevi’nin kapısında beklemeye başladı. 5 çocuğuyla birlikte cezaevinin kapısında zafer işareti yapan Merhamet Sarıçiçek, "7’nciyi almaya geldik" dedi. Sarıçiçek'in ailesi yaklaşık dört saat sanra babalarına kavuştu.

Bayrak satıcısı Sarıçiçek tahliye oldu

Haberin Devamı

Çıktıktan sonra kendisini dışarıda bekleyen ailesiyle hasret gideren Sarıçiçek, Kuştepre’deki evine geçti. Evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Sarıçiçek, "İnsan ne söyleyebilirki, çok mutluyum, ailemin yanındayım. Medya, basın avukatlarımız bu olayın üstüne düşmeseydi, biz kendimizi aklayalım diyene kadar 6 ay, 1 sene geçerdi. Çünkü Türkiye’de adalet diye bir şey kalmamış" dedi.

Ä°MZA ATACAKLAR

Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararında, "şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesi gereğince tutuklama kararlarının kaldırılmasına" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Kararda, bayrak satıcısı olduğu belirtilen Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin adli kontrol altına alınmasına hükmedildi. Şüphelilere, her gün mesai saatleri içerisinde karakola giderek imza atma şartı getirildi.

Mahkeme, söz konusu adli kontrol kararına uyulmaması halinde derhal tutuklanabilecekleri konusunun şüphelilere bildirilmesine de hükmetti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!