Ali İsmail Korkmaz'ı dövdüğü iddia edilen eli sopalı serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmazı dövdüğü iddia edilen eli sopalı serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 09:35

Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında gaz maskeli, coplu ve beyzbol sopalı kişiler tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak sabah saatlerinde gözaltına alınan bir kişi 19.00 sıralarından serbest bırakıldı. Öte yandanolay günü siyah çizgili eşofmanlı olduğu iddia edilen kişinin saldırıdan önceki görüntüleri de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının ifadeleriyle, güvenlik kamerası ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki siyah çizgili eşofmanlı elinde sopa olan kişi olduğu iddia edilen S.K. gözaltına alındı. Sosyal paylaşım sitelerinde çizgili eşofmanlı, elinde sopalı olarak görülen kişi olduğu iddia edilen 33 yaşındaki halk otobüsü şoförü S.K., Korkmaz cinayeti ile ilgili soruşturmayı yürüten polis ekiplerince adliyeye sevk edildi.  Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayını soruşturan ekip tarafından sorgulanan S.K., ifadesinde cinayet suçlamasını kabul etmedi. S.K.’nın ifadesinde olaylar sırasında ambulansa taş atan bir grupla tartıştığını söylediği belirtildi.

SALDIRIDAN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLER

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

 

Haberin Devamı

SORULARA YANIT VERMEDİ
Ancak bazı görgü tanıkları, S.K.’nın göstericilere elindeki sopayla vurduğnu iddia etti. Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayı ile ilgili suçlamaları kabul etmeyen S.K. bugün öğleden sonra adliyeye getirilirken basın mensuplarının "Ali İsmail Korkmaz’ı neden öldürdün?" sorusuna yanıt vermedi. Bu arada ikinci bir otelin güvenlik kamerası görüntülerinin yer aldığı açılmayan CD görüntülerinin ise Jandarma Kriminal birimi tarafından açılarak cumhuriyet savcılığı yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.

3 AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüpheli S.K.’nın avukatlığını 3 avukat kabul etmedi, son olarak gelen 4’üncü avukat ise savunmayı üstlendi. S.K. tutuklama talebiyle savcılık tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


"ALİ İSMAİL'İ DÖVENLER ARASINDA POLİSLER DE VAR"



 

MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Saat 15.00 sıralarında polisler tarafından adliyeye getirilen S.K. için Eskişehir Barosu tarafından bir avukat görevlendi. Bu kişi S.K.’nın avukatlığını kabul etmedi. Daha sonra gelen 2 avukat da aynı şekilde görevi kabul etmedi. Bir saati aşkın süre adliyede bekleyen S.K.’nın avukatlığı son olarak görevlendirilen 4’üncü avukat üstelendi. S.K. soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcı, S.K.’yı tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Haberin Devamı

Bu arada S.K.’nın ifadesinde olay günü tartıştığı gruplarla kavga ettiğini, kendisinin dövüldüğünü, kavga ettiği kişileri tanımadığını, aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın olup olmadığını da bilmediğini söylediği öne sürüldü.

ALİ'NİN ABİSİNDEN TWITTER'DA TEPKİ
Ali İsmail'in abisi Gürkan Korkmaz da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından kardeşinin faillerinin polis olduğunu belirtip şunları yazdı:

''Neymiş; Failler yakalanmış-mış... Failler belli zaten; Polis... Yakalanan; Vatandaş. Diğer 4-5 kişi nerede, Aranızdaki failleri verin bize..''

Ali İsmail Korkmazı dövdüğü iddia edilen eli sopalı serbest bırakıldı

Eskişehir’de üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine dair ‘gaz maskeli, eli coplu ve sopalı kişilerin’ görüntü kaydı ortaya çıktı. 40 ayrı güvenlik kamerası kaydını inceleyen bilirkişilerin savcılığa sundukları raporda, “sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde cop, beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun kameralara yansıdığı, bir eylemciye sopalarla vurdukları, sokakta topluca eylemci kovaladıkları” ifadesi yer almıştı.

Haberin Devamı
ALİ İSMAİL KORKMAZ'A SALDIRI ANI

Bilirkişinin en kritik tespiti, “Dayak görüntüleri başladıktan sonra 18-20 dakikalık bir kaydın bulunamadığı” şeklinde oldu.

DOSYALAR ZARAR GÖRMÜŞ

Savcılık bu bilgi üzerine kayıp görüntülerin bulunduğu üç ayrı sabit diski de başka bir bilirkişiye gönderdi. Kayıp 18-20 dakikanın olduğu bir otele ait kamera görüntülerinin kaydedildiği sabit disk üzerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yaptığı incelemede şöyle denildi:
“Görüntü dosyaları Beşik Otel'den sağlanan video görüntülerini açmaya yarayan DVRCMS isimli programla açılmaya çalışılmış ancak açılamamıştır. Sebebi diskteki dosyaların zarar görmüş olmasından dolayıdır. Disk üzerindeki elektronik kartı şaseye bağlayan vidaların yuvalarında aşınma görülmektedir. Bu da elektronik kartın herhangi bir sebeple sökülmüş olma ihtimalini göstermektedir.”

Haberin Devamı

Eskişehir Adliyesi Yeminli Bilirkişisi İbrahim Halil Tokur’un hazırladığı 28 Haziran 2013 tarihli ‘bilirkişi’ raporu dosyaya girdi. 40 güvenlik kamera kaydını inceleyen bilikişi Tokur, 29 kayıtta bir kötü muameleye rastlanılmadığını vurgularken, 11 kayıtta ise Korkmaz’ın görüntüsüne ulaşıldı. Raporda şöyle denildi: “Korkmaz’ın Teknosa Market güvenlik kamera kayıtlarında 01.28.17 sıralarında kapüşonlu arkadaşı ile görüntüye girdiği ve yine Kuveyt Türk güvenlik kameralarına saat 01.31.45 sıralarında arkadaşı ile yansıdığı ve kavga olayının olmadığı…”

Haberin Devamı

'YÜZLERİ SEÇİLMİYOR'

Raporda, kamera kaydında bir bölümün “00.00’da başladığı 00.16.42’de bittiği, sonraki kaydın 00.17.55’te başladığı, arada 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunamadığı” vurgulandı.

Raporda şöyle devam edildi:
“Elleri sopalı bir grubun saat 00.15.44 sıralarında sokakta bir grubun eylemciye sopalarla vurdukları, saat 00.15.48 sıralarında elinde sopa olan bir şahsın bir eylemcinin önünü kestiği, sopayla vurduğu, bunu gören diğer arkadaşlarının saat 00.16.08 sıralarında gelerek beraber sopalarla vurdukları, Beşik Otel'in güvenlik kamerasına göre elinde gaz maskesi ve cop bulunan bir şahsın otele girdiği, şahısların sopalar ile gezindikleri, eylemci grubu kovaladıkları…”

Raporda, yüzü gaz maskeli, eli sopalı ve coplu kişilerin saat 02.00 sularına kadar sekiz ayrı işletmenin kamerasında, gezinirken veya eylemci kovalarken görüldükleri belirtildi. Raporun sonuç bölümünde ise “Ali İsmail Korkmaz’ı vuranların kamera görüntüsünün çözünürlüğünün düşük olması, karanlık ve uzaklık dolayısıyla darp olayını yapanların yüzlerinin tam teşhisi mümkün olmamıştır” denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!