SBS’de gece yarısı şoku

Güncelleme Tarihi:

SBS’de gece yarısı şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 02:06

1 milyonu aşkın ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği son SBS’nin 00.01’de açıklanan sonuçları aileleri perişan etti. Yabancı dil testlerinin hatalı değerlendirildiğini savunan veliler, santralımızı telefon yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün gece yarısı açıklandı ancak şikayetler de hemen peşinden geldi. Fransızca ve Almanca’dan çocukları sınava giren aileler, soruların yanlış cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ileri sürdü. Aileler, çocuklarının beklenenden fazla yanlışı çıktığını söyledi. Fransızca eğitim veren İzmir Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu’nda kızı okuyan Emel Işıklı “Sınav sonrası değerlendirmede kızımın bir hatası gözüküyordu. Şimdi ise 9 doğru, 8 yanlışı gözüküyor. Kitapçık ya da cevap anahtarında yanlışlık olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yine aynı okulda kızı eğitim gören Asuman Gümüşkesen ise “Diğer sınavlardaki cevap anahtarı tutuyor ancak yalnız Fransızca’da tutmuyor, doğru okumamışlar. Herhalde İngilizce’yle karıştırdı sistem” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANADİLİ ALMANCA 5 DOĞRUSU VAR

Özel Alev Okulu’nda oğlu okuyan Hakan Pakoy, Almanca’da 17’de 17 doğru beklediklerini belirterek, “Anadili Almanca. 12 yanlış 5 doğru çıktı. Bizim gibi geceyarısı öğrenebildiğimiz okulumuzdan 30-40 kişi daha var” dedi. SBS’deki bu iddia sosyal paylaşım sitesi Twitter’da da gündem oldu. Yüzlerce kişi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve CHP’ye tweet attı. Öğretmenler, öğrencilerinin perişan olduğunu belirterek, MEB’nin hemen müdahale etmesini istediler.

SONUÇLAR İNTERNETTE

Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrencilere duyuruldu. Öğrenciler, gece yarısı 00.01’den itibaren meb.gov.tr  ve http://oges.meb.gov.tr internet adresinde sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!