Başbakan devreye girdi kayıt tarihleri ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan devreye girdi kayıt tarihleri ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Hürriyet.com.tr'nin manşetine taşıdığı ve Twitter'de birinci sıraya yükselen #ehliyetiçin101TLvermem hastaginin etkisiyle ehliyet ücretlerinin 15 TL'ye düşürülmesinden sonra #ÖSYMbayramımızehiretme hastag'i de kısa sürede aynı etkiyi doğurdu. Üniversite kayıtları 2-6 Eylül'e alındı.

Haberin Devamı

ÖSYM, LYS birincileri başta olmask üzere tercih yapacak adaylar ve velilerin tepkisi üzerinde kayıt tarihlerini erteledi. Tepkiler üzerine devreye giren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla üniversite kayıtları 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM henüz bu kararı açıklamadı ancak ilk müjdeyi YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu’na verdi. Çetinsaya ile görüşmesinin ardından Hürriyet’e bilgi veren Ağaoğlu, “YÖK Başkanımız daha önceden duyurulan 12-16 Ağustos kayıt tarihlerini 2-6 Eylül’e ertelendiğini bize müjdeledi. Öğrenciler adına sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. başta harçların kaldırılması olmak üzere üniversite öğrencileri ve adaylarını mutlu etmek için pek çok karar alıyor” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!