Atalay'dan 'Yahudi diasporası' yalanlaması

Güncelleme Tarihi:

Atalaydan Yahudi diasporası yalanlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2013 17:36

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cihan Haber Ajansı’nın dün geçtiği haberle ilgili açıklama yaptı. Atalay sözlerinin bilinçli olarak çarpıtıldığını ve açıklamasında Yahudi lobisiyle ilgili bir ithamın bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Cihan haber Ajansı dün Beşir Atalay’ın Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamayı abonelerine şu ifadelerle duyurmuştu: “Türkiye’de yaşanan iç karışıklıklar ile ilgili açıklama yapan Atalay, dış güçlerin ve Yahudi diasporasının bu karışıklıkları tetiklediğini ve bu konuda etkin bir şekilde çalıştığını, Gezi olaylarında dünya basınının bunu iyi yönlendirdiğini bildirdi. Büyük Türkiye’nin önüne geçmek isteyenlerin başarılı olamayacağını belirten Atalay, milletin artık eski millet olmadığını ve her şeyden haberi olduğunu kaydetti.”

İŞTE BEŞİR ATALAY'IN O KONUŞMASI

SÖZLERİMİ ÇARPITTILAR, ÜZGÜNÜM

Beşir Atalay, haber üzerine bugün bir açıklama yaptı.

Atalay, “Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası” olduğuna dair bir cümlesinin bulunmadığını belirterek, kendisine yöneltilen eleştirilere şu yanıtı verdi:
“Gezi Parkı olaylarıyla ilgili söylediklerim bir ajans tarafından bilinçli olarak çarpıtıldı, üzüldüm. Yahudi lobisi veya Musevilere yönelik bir itham söz konusu değil. Ancak bu olayları büyüterek veren yabancı bir medya kuruluşunun arkasındaki sermayeye atıf yaptım. Yoksa Musevilerle ilgili onları incitecek bir söz söylemem. Böyle sunulması kasıtlı. Ben kelimeleri seçerken çok dikkatliyimdir. Üzüntü duydum.”

Haberin Devamı

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!