Mehmet Öcalan İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Öcalan İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 09:02

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, bu sabah diğer mahkum yakınları ile İmralı'ya gitti. Mehmet Öcalan, Ada'nın havasının nemli olduğunu, bu yüzden ağabeyinin kaldığı yerin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İmralı Adası’na gitmek üzere Gemlik Jandarma Komutanlığı’na diğer mahkum yakınları ile gelen Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan ile 17-18 gün önce görüştüğünü hatırlatarak, "Oradaki koşullara göre kendisini iyi gördüm. Tabii denizin ortası. Nem oranı yüksek. Bundan sonra belki zorluklar da başlayabilir. 64 yaşında bir insan. Denizin ortasında ve dört duvarın arasında" dedi.

Devlet ve hükümetin Öcalan’ın içinde bulunduğu durumu dikkate alması gerektiğini ifade eden Öcalan, "Yerinin değiştirilmesini istiyoruz. Sürekli inişli ve çıkışlı durumu var. Yerinin değiştirilmesi bence daha faydalı olabilir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, süreçle ilgili görüşlerini sorması üzerine Öcalan, "Yaşanan süreçle ilgili bir şey söyleyemem ama yapacağımız görüşmede süreçle ilgili bir şeyler konuşursak dönüşte açıklama yaparım. Zaten olan bitenler ortada. Herkes görüyor, izliyor" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları yaklaşık 1.5 saat bekledikten sonra İmralı’ya gitmek üzere üst araması ve kimlik kontrollerinin yapılması için Gemlik Jandarma Komutanlığı’na alındı. Buradaki işlemlerin ardından Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları deniz yoluyla İmralı Adası’na hareket etti.

MEHMET ÖCALAN İMRALI'YA GİDERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!