Böbrek muhtarı

Güncelleme Tarihi:

Böbrek muhtarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Ankara Emniyeti Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne başvuran Ş.T., “Böbreğimi 15 bin liraya almak istediler, önce kabul ettim, vazgeçince de tehdit edildim” diyerek şikâyette bulundu. Özel ekip, teknik takip sırasında çete üyelerine ulaştı.

Haberin Devamı

ETİK KURULU ATLATTILAR

Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından düğmeye basan polis, Çorum Mecitözü Çayköy’ün muhtarı H.S., şikâyetçi Ş.T.’nin yanı sıra M.B., S.G. ve hastanelerle bağlantı kuran Mümin Şener’i gözaltına aldı. Çetenin lideri olduğu ileri sürülen Tuncay D. ise kayıplara karıştı. Şüphelilerden Şener tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Soruşturmaya dosyasındaki iddialara göre, muhtar H.S., önce bir böbreğini 15 bin liraya sattı, ardından da organ mafyası ile bağlantısını sürdürdü. Muhtar, borç batağındaki köylülerle ileteşim kurdu. H.S., “Ben de bir böbreğimi sattım. Şu anda da gayet sağlıklıyım. Bir böbrek ile de çok rahatlıkla yaşanır” diyerek ikna ettiği köylüleri çete üyelerine yönlendirdi. Köylüler için önce organ alıcılarıyla akraba gösterilmek için sahte kimlik hazırlandı.

‘SATTIYSAM SATTIM’

Haberin Devamı

Organ nakledilecek kişinin tüm özgeçmişleri de köylülere öğretildi. Köylüler de organ nakli için gerekli olan Etik Kurulu raporunun alınması aşamasında kendilerini alcıların akrabaları olarak tanıtıp, gerekli bilgileri aktardılar. Hürriyet, böbreğini sattığı ileri sürülen 2 köylüye telefonla ulaştı. H.D., böbreğini satmadığını belirterek, “Farz edelim sattım size ne? Benim değil mi? Böbreğim verdiğim kişi benim akrabam” diyerek tepki gösterdi. A.Ş. de ihtiyacı olan birisine, insanlık namına böbreğini verdiğini söyledi.

6 ayda 7 nakil

6 ayda Çayköy ve civarından 7 köylünün tek böbreklerini 15 bin liraya sattıkları bilgisine ulaşıldı. Çete üyelerinin ise organ nakli yapılan kişiden 30 bin ila 50 bin lira arasında para aldığı belirlendi.

Muhtar: Amacım hayat kurtarmak

MUHTAR H.S., polise verdiği ifadede, kimseye böbreğini satması için baskı yapmadığını savunarak “Bir böbreğimi hayat kurtarmak için verdim. Herhangi bir para almadım. Sadece iyilik yaptım. Köylülere de baskı yapmadım. Sadece telkinde bulundum” dedi.

Çorum Mecitözü Çayköy’ün muhtarının, 15 bin lira karşılığında böbreğini sattığı, borç batağındaki bazı köylülere de “Bakın bana, gayet sağlıklıyım” telkinleriyle böbreklerini sattırdığı öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!