Medeni Yıldırım'ın amcası Adnan Yıldırım da 19 yıl önce öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Medeni Yıldırımın amcası Adnan Yıldırım da 19 yıl önce öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Diyarbakır Lice’ye bağlı Kayacık Köyü’ndeki karakol inşaatının protesto edilmesi sırasında açılan ateş sonucu dün yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın, 1994’de faili meçhule kurban giden 3 işadamından Adnan Yıldırım’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. 18 yaşında olduğu açıklanan Medeni Yıldırım, amcası Adnan Yıldırım’ın ölümünden bir yıl sonra dünyaya gelmişti. Medeni Yıldırım'ın cenazesi bugün Diyarbakır'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Lice’ye bağlı Kayacık Köyü’ndeki karakolun yenileme çalışması sırasında dün yapılan protesto sonucu, çıkan arbede ardından karakoldan ateş edilmesi sonrası 1 kişi yaşamını yitirmiş 9 kişi ise yaralanmıştı. Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Medeni Yıldırım (18) ise dün yaşamını yitirmişti.

BİR GÜN SONRA CESETLERİ BULUNDU

Dün yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın  işadamı amcası Adnan Yıldırım ise 1994’de iki arkadaşı ile birlikte faili meçhule kurban gitmişti. 3 Haziran 1994 sabahı İstanbul’daki Çınar Otel’de, polis yelekli kişilerce kaçırılan Adnan Yıldırım, Savaş Buldan ve Hacı Karay’ın cesetleri, 4 Haziran günü Bolu Yığılca İlçesi’nde Melen Çayı kenarında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Aralarında Yıldırım, Karay ve Buldan’ın da bulunduğu bir çok faili meçhul dosyasını kapsayan soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. Öldürülen 3 işadamından Savaş Buldan’ın eşi Pervin Buldan ise halen BDP Iğdır Milletvekili olarak görev yapıyor.

MEDENİ YILDIRIM TOPRAĞA VERİLDİ - FOTO GALERİ

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde dün Kayacık Köyü Jandarma Karakol inşaatını protesto edilmesi sırasında çıkan olaylarda kurşunla yaşamı yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın cenazesi, Diyarbakır’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Lice'deki olaylar sırasında ölen Medeni Yıldırım’ın cenazesi dün gece Diyarbakır’a getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Liseden bu yıl mezun olan Medeni Yıldırım’ın cenazesi bugün aralarında BDP’lilerin de bulunduğu kalabalık bir grup tarafından alınarak merkez Bağlar İlçesi’ndeki Bayramoğlu Camii’ne getirilirken, tabutun üzerine PKK’yı simgeleyen yeşil, sarı, kırmızı renkli flama konuldu.

Camide kılınan cenaze törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Camide kılınan namazın ardından Medeni Yıldırım’ın cenazesi, cenaze aracına konularak yürüyüşe geçildi. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Mezarlığı’na hareket eden kalabalık sık sık, ’PKK halktır, halk burada’, ’Amed uyuma, şehidine sahip çık’ sloganları attı. Yürüyen grup, ellerinde Medeni Yıldırım ile Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Haberin Devamı

Yürüyüş sırasında güvenlik güçlerinin çevrede görülmemesi dikkat çekti. Yeniköy Mezarlığı’na götürülen Medeni Yıldırım’ın cenazesi burada dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazeye katılanlar daha sonra olaysız dağıldı.

YILDIRIM’IN OTOPSİ RAPORU

Lice’nin Kayacık Köyü’ndeki Jandarma Karakolu inşaatını protesto gösterisi sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde dün gece yapılan otopsisinde, sağ kolundan giren kurşunun akciğerden geçerek sol kolundan çıktığı belirtildi.

Otopsi raporunda, Medeni Yıldırım’ın ’sağ dirsek dış yanında 1 santim çapında etrafında vurma halkası bulanan atipik ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası olduğu ve bunun 5.5 santim medialinde 1 santim çapında yarası mevcut olduğu’ kaydedildi. Tutanakta, ’sol kolun ön yüzünde ateşli silah mermi çekirdeği çıkış yarasının da mevcut olduğu’ belirtildi. Raporda, ’akciğerlerde mermi çekirdeğinin geçişine bağlı parankimal hasar görüldüğü’ de ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!