Bursa'daki kuyumcu soygunu

Güncelleme Tarihi:

Bursadaki kuyumcu soygunu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 14:32

Merkez Nilüfer ilçesinde, silahla girdikleri kuyumcudan para ve ziynet eşyası çalan 3 zanlı, televizyonda soygunun güvenlik kamerası görüntülerini izleyen bir kişinin ihbarı üzerine yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Esentepe Mahallesi Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı'nda 25 Haziran Salı günü gerçekleştirilen soygunun güvenlik kamerası görüntülerini basınla paylaşmasının ardından, olayı televizyonda izleyen bir kişi, 155 Polis İmdat hattını aradı.

Söz konusu kişi, görüntülerdeki zanlılardan birinin, Emek Mahallesi'nde oturan kahvehane işletmecisi Köksal A'ya (29), benzediğini söyledi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Köksal A'nın Balıkesir'in Erdek ilçesindeki bir otelde kaldığını belirledi. Polis, zanlıyı sabah saatlerinde otelden çıkarak yürüyüş yaptığı sırada gözaltına aldı.

Köksal A, soygunu, mahalleden arkadaşları olan internet kafe işletmecisi Çağatay K. (33) ve güvenlik görevlisi Gökhan Y. (29) ile gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Polis ekipleri, bunun üzerine Çağatay K. ve Gökhan Y'yi Emek Mahallesi'ndeki evlerinde yakaladı.

Emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf eden zanlılar, borçları olduğunu, bu yüzden kahvehanede otururken banka ya da benzin istasyonu soymayı düşündüklerini söyledi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada, kuyumcudan gasbedilen 15 bin lira para ve yaklaşık 15 bin lira değerinde ziynet eşyası ile olayda kullanılan tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, şahısların parasız kaldığı için bu soyguna kalkıştıklarını söylediklerini belirterek, “Bu soyguna kahvede otururken karar vermişler. Bir bankayı soymayı düşünüyormuşlar. Sonra kuyumcuya karar vermişler” dedi.

Esentepe Mahallesi FSM Bulvarı'ndaki bir kuyumcu 25 Haziran Salı günü silahlı 3 kişi tarafından soyulmuş, bu sırada alarma basan kuyumcu çalışanı Taner Görgün silahla yaralanmıştı. Zanlılar, çaldıkları para ve ziynet eşyası ile kaçmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!