Tunceli'de şantiye basıp araçları yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide şantiye basıp araçları yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 13:46

PKK, dün Tunceli'de yol kesip şantiye şefini kaçırdı. Bugün Kanoğlu Köyü'ne sabaha karşı kalaşnikof silahlarla saldırı düzenlendi. Son olarak bir şantiye binası basılıp araçlar ateşe verildi, işçiler kaçırıldı.

Haberin Devamı

Pülümür'ün Kırklare Köyü'nün dağlık alanında bulunan özel bir şirkete ait krom maden ocağı bugün öğle saatlerinde silahlı bir grup tarafından basıldı. Silah tehdidi ile çalışanları etkisiz hale getiren saldırganlar, şantiye binası ile 6 aracı ateşe verip yaktı. Saldırganlar daha sonra henüz sayıları belirlenemeyen bazı çalışanları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı.

Olayın duyulmasından sonra Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyona Kobra helikopterler de destek verirken, saldırganların yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.Şantiyeyi basan grubun PKK'lı mı ya da başka bir örgüte ait mi olduğunun da araştırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CİZRE’DE YİNE OLAYLI GECE

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün gece İdil yolunu barikatlarla kapatmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Cizre’de dün saat 21.00 sıralarında İdil yolunu barikatlarla trafiğe kapatan bir grup göstericiye, polis müdahale etti. Polise molotof kokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldıran bir grup gösterici ile polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, göstericiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.

PKK: GENÇLER YAPMIŞ OLABİLİR

Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde geçen pazar akşamı PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) oluşturduğu sözde 'Öz Savunma Gücü' üyesi olduklarını söyleyen yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin, 'PKK asayiş' adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının ardından polis ilçede güvenlik önlemlerini artırdı.

Haberin Devamı

PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Nuçe TV’ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, Cizre’de pazar günkü olayı 'gençlerin inisiyatif kullanarak yapmış olabileceğini' söyledi.

Bu yönde örgütün bir talimatı olmadığını ileri süren Zeki Şangali, "Cizre’deki KCK asayiş ile ilgili alakamız ya da bir talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK’nın her hangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz. O kadar abartmaya da gerek yok" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!