Cizre görüntüleri araştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cizre görüntüleri araştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 11:33

ŞIRNAK Valiliği, Cizre İlçesi’nde kendilerine Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi adını veren, ’PKK Asayiş’ adı altında yol kesip kimlik kontrolü yapan terör örgütü mensuplarıyla ilgili gerekli çalışmanın başlatıldığını açıkladı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu olayı parti olarak araştırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği, geçen Pazar günü akşam saatlerinde Cizre İlçesi’nin Nuh Mahallesi’nde kendilerine Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) adını veren yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin ’Öz Savunma Gücü’ oluşturduklarını açıklaması ve ’PKK asayiş’ adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapması, askeri düzende diploma töreni düzenlemesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valiliğin, ’Cizre ilçemizde huzur ortamını bozmaya yönelik eylemler’ başlığıyla yaptığı açıklamasında şöyle denildi:

"23.06.2013 günü Cizre ilçemizde, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin niteliği ve olayla ilgili gerekli çalışmalar etkin bir şekilde başlatılmıştır. Normalleşme sürecini ve huzur ortamını bozmak amacıyla karanlık odaklarca yürütülen bu tür eylemlere yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ: BİZ DE ARAŞTIRIYORUZ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DHA muhabirinin geçen pazar akşamı Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde çekildiği belirtilen ve basında yer alan görüntülerle ilgili sorusunu yanıtladı. Görüntülerle ilgili Cizre ilçe teşkilatları ile soruşturma yaptıracaklarını belirten Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"İşin özü nedir, ne değildir, kimlerdir, amacı nedir, bütün bunları belki soruşturma sonucunda biz de öğrenmiş olacağız. Ama şu anda bizim yani Kürt gençliğinin, Kürt politik gençliğinin merkezi olarak böyle bir niyetinin böyle bir planlamasının olacağını tahmin etmiyorum. Böyle bir dönemde kim böyle bir çalışmaya neden ihtiyaç duyar, amacı nedir, daha doğrusu biz de araştırıyoruz. Emin değiliz, kimlerin olup olmadığından. Yapacağımız soruşturma sonucunda net ve sağlıklı bilgiler ortaya çıkacaktır."

Demirtaş, çözüm sürecinin tartışıldığı, demokratikleşme adımlarının atılıp atılmayacağının gündemde olduğu bir dönemde bu tür davranışların tartışmaların önünü açan olaylar olmadığını da söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!