Taksim'de karanfilli eyleme polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Taksimde karanfilli eyleme polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Taksim'de 'Duran Adam' eylemleri devam ederken, önceki akşam forumlarda alınan karar üzerine vatandaşlar dün İstanbul'un dört bir yanından ellerinde karanfillerle Taksim'e akın etti. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı gruplar alanı terk etmeyince yüzlerce polis meydana indi. Bir süre daha anonsa devam eden polis, dün saat 20.35 sıralarında eylemcilere müdahale etti. Polis meydanda tazyikli su kullanırken ara sokaklarda ise gaz bombasıyla grupları dağıtmaya çalıştı.

Haberin Devamı

KARANFİLLİ EYLEME POLİS MÜDAHALESİ - FOTO GALERİ

YABANCI MUHABİR TOMA'NIN HEDEFİ OLDU

Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrıyla, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden ve yaralananlar için geniş katılımlı bir anma töreni yapıldı. Yüzbine yakın eylemci dün saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'na ellerinde karanfillerle geldi. Bu sırada polis ekipleri de Gezi Parkı girişinde güvenlik önlemi aldı.

İSTİKLAL'DE POLİS MÜDAHALESİ / HÜRRİYET TV





TOMA'lar da meydanda hazır bekletildi. Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunanlar için 'burada' diye seslenildi.

Haberin Devamı
TAKSİM MEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ



KARANFİLLERİYLE GELDİLER / Foto Galeri

TAKSİM'DE KARANFİLLİ AANMA EYLEMİ / HÜRRİYET TV

Eylemciler adına yapılan basın açıklamasının ardından küçük bir grup Gezi Parkı içine girerek karanfil bıraktı. BDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de Gezi Parkı içerisinde bir süre kalarak inceleme yaptı. Alandaki yüz bine yakın kişi sloganlarla Gezi Parkı eylemlerine karşı uygulanan şiddeti protesto etti.

Taksimde karanfilli eyleme polis müdahalesi
Taksim'de polisin müdahalesi sonrasında bir grup TOMA'ların önüne oturma eylemi yapıyor.

Taksimde karanfilli eyleme polis müdahalesi

POLİS TOMA İLE MÜDAHALE ETTİ

Eylemciler, "Kamuya ait parkı açın" sloganları atarken polis de eylemcilere dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapmaya başladı. Polis megafonundan, "Basın açıklaması yaptınız. Lütfen alanı terk edin, dağılın" anonsu yapıldı. Grupların alanı terk etmemesi üzerine polis ekipleri Taksim Meydanı'nda konuşlanarak eylemcileri İstiklal Caddesi yönünde alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Eylemcilerin meydanı terk etmemesi üzerine dün saat 20.35 sıralarında polis müdahalesi başladı.

/images/100/0x0/55ea2326f018fbb8f86d7e7d


Göstericilerin arasına giren bir TOMA, tazyikli su kullanarak eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Eylemciler Kazancı Yokuşu, Harbiye ve Gümüşsuyu'na doğru çekilirken polisin gruplara biber gazıyla müdahalesi ara sokaklarda gece geç saatlere kadar devam etti. Henüz resmi bir açıklama yok ancak müdahale sırasında bazı eylemcilerin polis tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!