Çarşı grubuna flaÅŸ tutuklamalar

Güncelleme Tarihi:

Çarşı grubuna flaş tutuklamalar
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de bulunduğu 20 şüpheli Ergenekon savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulandı. Şüphelilere emniyette ve savcılıkta Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorular yöneltildi. Bunun ardından Çarşı grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halilullah Turan tutuklandı. Diğer 3 kişi ise 50'şer bin TL kefalet, yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Daha önce Serbest bırakılan 15 kişiden 7'sine savcılık adli kontrol tedbiri uygulanmasını istemişti. Bu 7 kişi hakkında da mahkeme haftada bir gün, çarşamba günleri karakola giderek imza atmalarına karar verdi.

"OLAYLARA KATILMAK İÇİN 25 BÄ°N TL ALDINIZ MI?"Â

Bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada, 'Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı.' sözleri Çarşı'nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö'ye sorulduğu şüphelilerin "Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını" söylediği öğrenildi.


"GAZ MASKESÄ° VE KASK TEMÄ°NÄ°NÄ° KÄ°M SAÄžLADI?"

Haberin Devamı

Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiÄŸini belirten savcılık, "Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini saÄŸladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim saÄŸladı?" ÅŸeklinde de soru yöneltildiÄŸi ifade edildi. Şüphelelerin, eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiÄŸi öğrenildi.Â

SATILIK TOMA Ä°LANI SORULDU

Şüphelilere 'Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı' da sorulduğu vurgulandı. Savcılık 'Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?" diye sorulduğu, şüphelilerin ise ilanla ilgili bilgilerinin olmadığını belirttiği kaydedildi. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüphelilerin Beşiktaş'ta bulunan Başbakan Çalışma Ofisi'ni basmaya çalışmakla suçlandıği öğrenildi.

Haberin Devamı

ELE GEÇİRİLENLER BASINA GÖSTERİLDİ- FOTO GALERİ 

"BAÅžBAKANLIK OFÄ°SÄ°NÄ° BASACAÄžIZ..."

SoruÅŸturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiÄŸi ve bu görüşmelerde 'Bugün BaÅŸbakanlık ofisini basacağız' yönünde sözler olduÄŸu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorguda, "Çarşı grubunun öncülük ettiÄŸi olaylarda BeÅŸiktaÅŸ ilçesinde bulunan BaÅŸbakanlık Çalışma Ofisi'nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleÅŸtirmek istendiÄŸi konusunda bilgi veriniz?" sorusu yöneltildiÄŸi şüphelilerin ise bu soru üzerine konu hakkında bilgi ve duyumlarının olmadığını belirttiÄŸi öğrenildi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!