Meclis “duran adamı” konuştu

Güncelleme Tarihi:

Meclis “duran adamı” konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 21:06

MECLİS de Gezi Parkı protestoları fenomenlerinden “duran adam”ı konuştu.

Haberin Devamı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan emniyet yetkililerinin duran adamlara müdahalesine tepki gösterdi.

BDP’li milletvekillerinin Genel Kurul’da beş dakika ayakta durarak destek verdiği “duran adam” eylemi, kürsüde de şöyle dile getirildi:

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir: Gençler Taksim Meydanı’nda yürüdü, ‘Yürütmeyiz’ dediniz, gaz ve su sıktınız, tutukladınız. Duran Adam Erdem Gündüz Taksim Meydanı’nda durdu, emniyet amirinin ‘Sabit duranları alın’ emriyle gözaltına aldınız. Alman Piyanist Davide Martello Taksim Meydanı’nda piyano çaldı, piyanoyu tutukladınız. Yürümek yasak, oturmak yasak, durmak yasak. Gelin, insanı da yasaklayın.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan: Gezi Parkı olaylarından dolayı yaşanan şiddete, yaşanan bu baskıya karşı duran adam eylemi başlamıştır. Artık duran insanlara, konuşan insanlara, gülen insanlara karşı da bir şiddet uygulanıyor. Biz de BDP Grubu olarak şu anda Genel Kurul’da beş dakikalık bir duran adam eylemi başlatıyoruz.

Haberin Devamı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan: Dün akşam da bir duran adam çıktı, adamı gözaltına aldınız. Ya arkadaş, insanlar şaşırdı. Koşuyor, gözaltına alıyorsunuz. Duruyor, gözaltına alıyorsunuz. Konuşuyor, gözaltına alıyorsunuz. Benim buradan bütün vatandaşlara bir teklifim var. Yani, AKP’ye oy vermeyen herkes bugünden tezi yok karakola gitsin, ‘Bizi alacaktınız, biz kendimiz geldik’ desinler. Sizin gideceğiniz sistemin ulaşabileceği nokta bu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!