O durdu, dünya onu konuştu

Güncelleme Tarihi:

O durdu, dünya onu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 15:12

O durdu, Türkiye hatta dünya onu konuştu. Önce kim olduğu merak konusu oldu. Sonra herkes onunla birlikte hareketsiz, öylece durdu.

Haberin Devamı

Adı Erdem Gündüz..  1979, Ankara doğumlu. O aslında pek çok performansta alkış toplamış bir sanatçı.

Erdem Gündüz,  Ege Üniversitesi’nde öğrenciyken Tiyatro Topluluğu’nda oyunculuk eğitimi aldı. E.Ü.M.D.T. ile dans etti. Ege Üniversitesi Dans Tiyatrosu Topluluğu’nun kurucusu olup, bu topluluğu iki sene çalıştırdı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Modern Dans Programı’ndan 2007’de mezun oldu. İ.B.B.C.R.R. Dans Tiyatrosu ve İstanbul Dans Tiyatrosu topluluklarında dans etti. Bu topluluklarla yurt içinde ve yurt dışında temsiller verdi.

DURAN ADAM ERDEM GÜNDÜZ'ÜN FOTOĞRAFLARI

The John Kennedy Center Gösteri Sanatları Sanatçı Değişim Programı ile Washington ve New York'ta modern dans üzerine eğitim aldı. Koreografisini yaptığı "Yara" ve "Vücut" ile yurtdışında festivallere katıldı. 25. Impultstanz Vienna International Dance Festivalinde "Şamanik Doğaçlama - K. Hennesy" ve "Partnering - K. Hermesdorf" çalıştaylarında yer aldı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Sanatları Anasanat Dalında yüksek lisans yapmakta.

Haberin Devamı

Erdem Gündüz’ün sanat kariyerinde Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde 2008-2010 senelerinde PA488 Modern Dans dersinini asiste etti. 2005’ten bu yana beri Cati Dans Derneğinde düzenli olarak dans dersi vermekte ve çalıştay düzenlemekte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!