Kadıköy'de 'duran adama' alkışlı destek

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde duran adama alkışlı destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 12:36

Taksim’de Erdem Gündüz isimli bir kişinin Gezi Parkına yapılan polis müdahalesini sabit bir şekilde durarak protesto etmesinin ardından Kadıköy Boğa heykelinin önünde de 20 yaşındaki Alican Birteksöz, aynı şekilde hareketsiz durarak protesto eylemine başladı. Gencin eylemine bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Haberin Devamı

Üniversite sınavlarına hazırlanan 20 yaşındaki Alican Birteksöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Halkın güçlü olduğunu göstermeye çalışıyorum. Taksim’de bir abimiz eyleme başladı ben de ona destek oluyorum. 4 saattir burdayım, dayanabildiğim kadar durmayı düşünüyorum. Direneceğiz. Gezi parkındaki yeşillikleri korumak, Gezi parkını yüceltmek istiyorum, yıkılmasını istemiyorum, bunun için direniyorum" dedi.

İŞTE KADIKÖY'DE DURAN ADAM / Foto Galeri

Boğa heykelinin önündeki tek kişilik eyleme çevre sakinleri de destek veriyor. Bazı vatandaşlar eylemciye su ve bisküvi getirirken bazıları da alkışlarla eyleme destek verdi.

Alican Birteksöz’ün annesi Serpil Kurt da bir süre sonra oğluna destek için yanına geldi ve "Duran adamın annesiyim. Eylemi çok mantıklı buluyorum. İnşallah güzel bir şekilde devam eder eylemler karşılığını bulur" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan için "Vicdana gelir birazcık geri adım atar, diye düşünüyorum" diyen Serpil Kurt, "Oğluma havlu, deodorant ve şapka getirdim. Birileri gelir oğlumun yanında durur, inşallah polis gelip de dağıtmaz" diye konuştu.

DURARAK DA ADAM OLUNACAĞINI GÖSTERMEK İÇİN DESTEK OLUYORUM

Kadıköy’deki Boğa Heykeli önünde Alican Birteksöz tarafından başlatılan eyleme, diger vatandaşların da katılımıyla eylemcilerin sayısı 10’u buldu. Sessiz eylemcilerden bazıları kitap, dergi okurken bazı eylemciler de ellerinde Türk Bayrağı ve boyun eğme yazılı döviz taşıyarak eylemi sürdürüyor. Eyleme destek veren bazı vatandaşlar eylemcilere su dağıtırken bazıları da herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordular. Yoldan geçen bazı kişiler de eylemcilerin fotoğraflarını çekti.

Eylemcilerden Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Onur Çare "Durmak yok yola devam" diyenlere inat, durarak da adam olunacağını göstermek için eyleme destek oluyorum" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!