Polis amiri: Sabit duranları alın

Güncelleme Tarihi:

Polis amiri: Sabit duranları alın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 09:34

Taksim'de dün akşam duran adamların çoğalması üzerine polis, harekete geçti.Polis amirinin eylemcilere doğru ilerlerken, "Sabit duranları alın" diye emir verdiği duyuldu. Bunun üzerine sabit duran kişiler gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahalesini ilginç şekilde protesto etti. Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı.
Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı.

POLİS ÜZERİNİ ARADI
Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ün üstünü ve çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum burada" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan bu protesto sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer alıyor. Ayrıca bekleyenler arasında Modacı Barbaros Şansal'ın da olduğu görüldü.

'SABİT DURANLARI ALIN'
Gece saat 01.50'de polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis amirinin eylemcilere doğru ilerlerken, "Sabit duranları alın" diye emir verdiği duyuldu.

Avukat olduğunu söyleyen bir kişi, polise itiraze ederek, "Gözaltına alınmamım hiçbir hukuki gerekçesi yok" dedi.

Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!