Gezi'de yeni operasyon

Güncelleme Tarihi:

Gezide yeni operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 09:11

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği öğrenilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara'da Gezi Parkı olayları çerçevesinde de 26 ayrı adrese operasyon düzenlendi, 25 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Gezi Parkı olayları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da 24 ilçede 78 kişiyi gözaltına aldı.  Operasyon kapsamında 90 kişinin gözaltına alınacağı belirtildi. Aramalarda 3 tabanca bulundu.

GEZİ GÖZALTILARI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Bir yıl önce, MLKP örgütü üyelerinin kendilerinden zorla para aldığını, vermeyenlerin de darp edildiği yönünde esnaflar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunuldu. MLKP örgütüne yönelik telefon ve fiziki takip çalışması başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Gezi Parkı olaylarında, MLKP örgütü üyelerinin şiddet olaylarını organize ettiklerini belirledi. Yapılan tespitlerin ardından sabah saatlerinde Beyoğlu, Şişli, Sultanbeyli'nin de arasında bulunduğu 24 ilçede 50'ye yakın adres basıldı. Atılım Gazetesi, Etkin Haber Ajansı ve ESP bürolarının da bulunduğu adreslerde 78 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinin 90 kişiden oluştuğu belirtildi. Aramalar devam ederken 3 tabanca ele geçti. Gözaltına alınan 78 kişi, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı
İSTANBUL'DA GEZİ PARKI OPERASYONLARI


Gözaltına alınanlar polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere saat 07:30 sıralarında Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Sağlık kontrolüne götürülen bazı kişilerin slogan attığı gözlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İSTANBUL’DA GEZİ PARKI OPERASYONU

TWITTER'DAN DUYURDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de baskınları twitter’dan duyurdu. Önder twitter mesajında; “Sabah 5'de ESP'li Alp Altınörs'ün evini polis basti. Ben de gittim. Alp'i gozaltina aldilar. Toplam 70 civari gozalti var”, “Alp in yoksul evinde faiz lobisi ile alakali cikan tek sey borc dekontlari. Polisler onun yerine kitap notlarini aldilar:)” diye yazdı.

ANKARA'DA DA 26 AYRI ADRESE OPERASYON
Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak polis ekipleri 26 ayrı adrese operasyon düzenledi.  Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı.  Operasyonların Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE 13 GÖZALTI

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için yolu kapatan gruba, polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan grubu dağılması için uyardı.
    
Polis gruba müdahale ederek 13 kişiyi gözaltına aldı.Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı. Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat
 belediye ekiplerince  kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!