Taksim'de yeni gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Taksimde yeni gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 18:15

KESK ve DİSK'in Gezi Parkı protestolarına destek vermek için yaptığı "İş bırakma" eyleminin ardından, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi ve Şişli'de gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

KESK kortejinin Tünel Meydanı’nda yaptığı eylemde polis yürüyüşe izin vermedi. KESK'in "dağılacağız" açıklamasının ardından  polis bariyerleri açtı.

Ancak kalabalıktaki bazı gruplar dağılmayarak İstiklal Caddesi’nden Taksim'e doğru yürümeye başladı. Grup Taksim Meydanı girişine geldiğinde çevik kuvvet ekipleri ile karşı karşıya geldi. Yapılan anonslarla grubun dağılması istendi. Ancak grup ikazlara uymayınca polis grubu kovalamaya başladı. Polis gruba boyalı mermi sıkarak dağıttı. Ara sokaklara dağılan grup polisin çekilmesiyle yeniden biraya geldi. Grup ve polisin bekleyişi devam ediyor.

ŞİŞLİ'DE DE POLİS MÜDAHALESİ

DİSK'in yürüyüşe son verme kararının ardından kortejde bulunan bazı gruplar dağılmamakta ısrar etti.

ŞİŞLİ'DE GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bunun üzerine, Osmanbey'de gruba müdahale edildi. Jandarma TOMA'sından tazyikli su sıkılırken polis de biber gazı kullandı. Müdahale sırasında çevredeki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gruplar ara sokaklara kaçarken polisler de peşlerinden gitti.

Haberin Devamı

ESNAF VE GÖSTERİCİLER ARASINDA İLGİNÇ TARTIŞMA

Rumeli Caddesi'nde emniyet güçlerinin eylemcilere müdahalesi sırasında farklı bir grup ortaya çıkarak "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atmaya başladı. Kısa sürede esnaf oldukları anlaşılan grup ile eylemciler arasında ilginç tartışmalar da yaşandı.

Bir esnaf "Biz esnafız burada, yapmayın diyoruz. Esnaf olarak çok rahatsız oluyoruz. Niçin yapıyorlar? Biz hepimiz vatanseveriz" dedi. Başka bir esnaf ise "Onların ki demokratikte bizimki değil mi? Burada arkadaşlarımla kavga ediyorlar. Hepimiz esnafız" diye konuştu.

Bu sırada "Eylemcinin hakkı yok mu" diyen bir kadına bir esnaf "Kiramızı sen mi veriyorsun" yanıtını verdi ve soruyu soran kadın yuhalandı.

Taksimde yeni gerginlik
"Meydana çıkan memur sonucuna katlanır"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!