Ethem Sarısülük'ün ölümünde bilirkişi raporu

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülükün ölümünde bilirkişi raporu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 00:00

Gezi eyleminde polis tarafından vurulduğu iddia edilen Ethem Sarısülük için Jandarma'nın hazırladığı bilirkişi ve ön otopsi raporunda şu ifadeler yer aldı: Beyne saplanan mermi çekirdeği 9 milimetre kalibreli silahtan çıkma... 4.8 metreden ateş edilmiş...

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara’daki gösterilerde polis kurşunuyla öldüğü ileri sürülen Ethem Sarısülük için Jandarma bilirkişi olay yerindeki incelemelerinin ardından raporunu savcılığa sundu. Savcılık, Emniyetten polisin ismini ve silahını istedi.

4.8 METREDEN ATEŞ EDİLMİŞ

Sarısülük’ün ölümünün ardından Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Jandarma bilirkişiden olay yeri için rapor istendi. 2 kişilik Jandarma bilirkişi ekibi, Sarısülük’ün vurulduğu yerde keşif yaptı. Görgü tanıkları, olay yeri MOBESE ve güvenlik kameralarının görüntülerini de inceleyen Jandarma ekibi, hazırladığı raporu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’na sundu. Raporda, “Mermide sekme yok. Direk kafaya isabet var. Görüntüler incelendiğinde polisin ateş ettiği mesafe ile Sarısülük’ün vurulduğu yer arasında da 4.8 metrelik mesafe var” denildi.

Haberin Devamı

9 MİLİMETRE  

Ethem Sarısülük ile ilgili ön otopsi raporu da soruşturma dosyasına girdi. Buna göre Sarısülük’ün kesin ölüm nedeni ateşli silahtan çıkan kurşuna bağlı. Kafatasında girişi olan ve beyne saplanan mermi çekirdeği 9 milimetre kalibreli silahtan çıkma. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, emniyetten ateş açan polisin ismini ve silahını talep etti. Silahın, Jandarma Laboratuvarı’na balistik inceleme için gönderileceği öğrenildi.

Sarısülük’ün ailesi çocuklarının organlarının bağışlanması için yazılı başvuruda bulundu. Ancak soruşturma açısında Sarısülük’ün “tam otopsisi” gerektiği için organlar bağışlanamadı. Tam otopsi olması nedeniyle organların işlevsiz hale geldiği kaydedildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!