Destek yağdı

Güncelleme Tarihi:

Destek yağdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Taksim Gezi Parkı’na polisin biber gazı ve biber gazlı sularla müdahalesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Önceki gece yurdun birçok yerinde sabaha kadar devam eden olaylar dün de sürdü. Binlerce kişi “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Gezi Parkı eylemcilerine destek verdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de dün Birinci Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na gelen topluluk, buradan da Basmane Meydanı’na ulaştı. Bu arada meydanın etrafında yürüyüş yapan eylemcilerden bazıları, eylemler sırasında başından kurşunla vurularak ölen Ethem Sarısülük’ün fotoğrafını TOMA’lardaki polislere doğru gösterdi.
- TRABZON’da Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Güvenlik önlemleri alınan güzergahta Türk bayrakları ile yürüyen grup, ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Gazlar vadisi Taksim’, ‘Diren Taksim Trabzon yanında’ yazılı dövizler taşıdı, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.
-  ZONGULDAK’ta İsmet Paşa Parkı’nda toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ile Madenci Anıtı’na yürüdü.  ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Direniş daha yeni başladı’, ‘Halkını kışkırtan Başbakan istemiyoruz’ sloganları atan gruba cadde üzerindeki bazı kişiler de alkışlarla destek verdi. Anıttan İsmet Paşa Parkı’na dönen kalabalık, ‘Hükümet istifa’ sloganı da attı.
- KAYSERİ’da ‘16 Haziran 16.16’ adı altında gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne yaklaşık 1500 kişi katıldı. Cumhuriyet alanına yürüyen kalabalık, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Boyun eğme, memlekete sahip çık’, ‘Çarşı, faşizme karşı’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı.
- İZMİT Cumhuriyet Parkı’nda her akşam saat 19.00’dan sonra toplanmaya başlayan İzmitliler, dün birçok kentte olduğu gibi bu buluşmayı saat 16.00’ya aldı. Kadınların çoğunlukta olduğu buluşmada Gezi Parkı müdahalesi eleştirildi.
- BOLU’da da Gezi Parkı’na polisin müdahalede bulunmasına tepki gösterildi. Türk bayrakları ile Bankalar Meydanı’nda toplananlar, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da eyleme destek verdi.
- ANTALYA Muratpaşa Kazım Özalp Caddesi’nde toplanan KESK, DİSK ve Halkevleri üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
- BURSA’da, çeşitli sivil toplum kuruluşları, Heykel’de eylem yaptı. Polis, grubu uzaktan takip etti. Kalabalığın artması nedeniyle Heykel araç trafiğine kapatıldı.
- ADANA’da hükümeti protesto eden 3 bin kişi Atatürk Parkı’nda toplandı. Trafiği kapatarak yürüyen eylemciler, AK Parti il başkanlığına gitmek isteyince polis müdahale etti. Tazyikli su kullanılan müdahale sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.
- MERSİN’de Barış Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Çevredeki vatandaşların da katılmasıyla sayıları 5 bine ulaşan eylemciler, döndükleri alanda halay çekti.
- DÜZCE  Cumayeri ilçesinde sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar satın aldıkları 150 fidanı ilçe mezarlığı yakınındaki alana dikti. Grup oluşturdukları hatıra ormanına, “Genç Fidanlar” ismini verdi.
- BALIKESİR’in Eskikuyumcular Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi hükümeti istifaya davet etti. Düdük çalıp slogan atarak yürüyen gruba, evlerden tencere ve tava, araçlardan korna ile destek verildi.
- ÇANAKKALE Kordon boyundaki Troia Atı’nın önünde toplanan 200 kişilik grup iskele kavşağında oturup feribota giden yolları trafiğe kapattı. Araçlar feribotlardan indirilemeyince 17.30’dan itibaren Çanakkale- Eceabat ve Çanakkale- Kilitbahir seferleri yapılamadı.
- ANTAKYA’nın Armutlu Mahallesi’nde Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için 200 araçlık konvoy oluşturuldu. Cömert’in hayatını kaybettiği alana, çiçek bıraktı.
- DENİZLİ Delikliçınar Meydanı’nda toplanan 600 kişi Türk bayraklarıyla yürüdü. Grubun sayısı iki saat sonra 10 bine ulaştı.
- MUĞLA Bodrum’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi akşam saatlerinde meşaleler yakarak ilçe sokaklarında yürüdü. Eyleme turistlerde alkışlarıyla destek verdi.
- KONYA Gezi Parkı müdahalesini protesto etmek isteyen 100 kişilik grup Zafer Meydanı’ndaki Gedavet Parkı’nda toplandı. Parkta bulunan 20 kişi, eylemcilere sözlü sataşınca ortam gerildi. Araya giren polis, olayın büyümesini önledi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!