'Suyun içinde kimyasal yok ilaç var'

Güncelleme Tarihi:

Suyun içinde kimyasal yok ilaç var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 14:56

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı ve eylemcilere müdahaleler ile ilgili önemli açıklamalardu bulundu.

Haberin Devamı

İşte Vali Mutlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bu görevin devam ettirilmesiyle ilgili de güvenlik güçlerimiz her alanda görevlerini sürdürüyorlar. Öncelikle ben bugünün LYS vesilesiyle sevgili öğrencilerimiz açısından önemli bir gün olduğunu paylaşmak istiyorum. Sınava girmiş öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Sabah saatlerinden itibaren bütün sınav merkezlerine ulaşabilmeleri için çocuklarımızın alınmış olan güvenlik tedbirleri sürmektedir. Ulaşımla ilgili bir sorun olmaksızın yavrularımız ulaşabilmişler ve sınavlara girmişler, sınavlar da devem etmektedir.


16:00 itibariyle Taksim'de bir toplanma çağrısı olduğunu paylaşmak istiyorum. Dün de ifade etmiştim, Taksim'e yapılan her türlü çağrının toplumumuzun huzuruna katkı sağlayacak bir durum olmadığını, ortamın stabil hale geldikten sonra bu tür hakların kullanılmaya devam edileceğini ama şu an Taksim'de her türlü toplanmaya fırsat vermeyeceğimizi ifade etmiştim. Bugün de sabahtan bu yana devam ettiği gibi Taksim ve bölgesinde tedbirlerimize devam ettiriyoruz.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızdan Taksim yönüne gelmemelerini rica ediyorum. Taksim'e geldiklerinde çatışma ortamı isteyen gruplara fırsat vermiş olurlar. Bir kez daha bunun sakıncalı ve sıkıntılı olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.

VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMALARI - 1 / HÜRRİYET TV

VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMALARI - 2 / HÜRRİYET TV

"BİRİ RÜTBELİ BİRİ POLİS OLMAK ÜZERE, SİLAH KULLANMAK SURETİYLE YARALANDI"

Üzücü yaralanma vakalarımız yaşandı. İki emniyet görevlisi, biri rütbeli biri polis olmak üzere, silah kullanmak suretiyle yaralandı. Bir tanesi kasıklarından, diğeri de ayağından olmak üzere ameliyatları yapıldı. Bunun bu tür olaylarda İstanbulumuzda ilk kez silah kullanılması, dün provokatörlere dikkat edilmesi yönünde halkımızda paylaşmıştım.

Toplanmalar, davet edilmeler devam ettiği için bu ortamdan istifade etmek isteyen mihraklar, taşın molotofun havai fişeğin ötesinde silah da kullanabilecek cüreti göstermişlerdir. bunun devam etmesi riski her zaman vardır.

Çanakkale'de bir trafik kazasında yaralanmış olan bir çocuğumuzun görüntüleri dün Taksim olaylarında yaşanmış gibi servis yapıldı. Bunu benzeri gene emniyet TOMA aracı altında bir hanım efendinin ezdiği şekilde haberler yaygınlaştırıldı. Bunun da yalan olduğunu, bu kadıncağızın, bu hanımın TOMA'nın önünde duran bir hanım olduğunu paylaşmıştım. Toplumu acite edici haberlere bu ortamda ısrarla paylaşıyorum.
 
16:00'da yapılmış olan çağrı huzur ortamını bozacak niteliktedir. Bu nedenle halkımızın çağrılara itibar etmemesi, daha sonra bu imkanların hukukun içinde kullandırılabileceğini, ancak bu ortamın sağlıklı olmayacağını ve bu çağrılara katılınmaması hususunu belirtiyorum.
 
TOMA'larda bazı araçlarda rengi koyu olan su da püskürtülüyor Bu da ilaçlı bir sudur. Ancak hiç bir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Bunun kimyasal kullanıldı diye çarpıtılması tamamen acite etmeye yönelik davranışlardır. Bu tür suların önüne, göstericiler bile bana da su at diye rahatlıkla geliyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz, ama göstericiler de iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur.

Haberin Devamı

"GÖZALTILARIN ÇARŞI GRUBU İLE İLGİSİ YOKTUR"

Çarşı grubu Beşiktaş ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu olaylarda barikatlar kurarak yönlendiren, ama aynı zamanda ifade ettiğiniz taraftar grubu içinde pozisyon alan kişiler vardır. Bu Beşiktaş ve Çarşı grubuyla ilintilenmemelidir. Çarşı grubu üzerinden bunu toplumla paylaşmanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Çarşı'yla özdeşleştirmek bana göre Çarşı grubuna karşı olumsuz değerlendirmedir.

Çarşı grubu spora gönül vermiş, spor duygusuyla hareket etmiş bir gruptur. Çarşı camiasını bu olayların içinde bir grupmuş gibi göstermek bana göre yanlıştır. Ama içlerinde yanlış yapan varsa işlem yapacağız. Gözaltı işlemlerinin sayısı toplam 22'dir. Çarşı grubundan 22 kişi alındı derseniz yanlış olur. Tamamı Çarşı grubuyla bağlantılı demek haksızlık olur.
 
Doktorlardan da şu anda bir gözaltı işlemi var. Bazı sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adıyla hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici bir takım faaliyetler. Elbette tıp mesleğinin onurunu, insanları kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Göstericilere adeta gösteri alanlarına girerek tespit edilmiş olan görüntüler varsa elbet işlem yapacağız. Doktor ve sağlık personeli olarak tarif edebileceğimiz bir kaç kişi mevcuttur.

Haberin Devamı

Biz gördüklerimi adli makamlarla paylaşıyoruz. Mezhep grupları diye bir değerlendirme yapmak istemiyoruz. Gösterici göstericidir.

Sırtını bir takım mekanlara dayayarak,  emniyet güçlerimizle çatışmak isteyen gruplar olduğunu biliyoruz. Kimse ülkemizde turizme hizmet eden mekanları bu durumlara sokamaz. Göstericilerin bu tür mekanları kullanmaları ilginçtir.

Şuana kadar bu mekanlara girmedik . Gerekirse adli makamlarla görüşecek gireriz. İlginç olan göstericiler sırtlarını bu mekanlara dayamaktadırlar.



 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!