İstiklal ve Sıraselviler'de müdahale

Güncelleme Tarihi:

İstiklal ve Sıraselvilerde müdahale
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 22:49

İstiklal ve Sıraselviler caddelerinde toplanan gruplara tazyikli suyla müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, Taksim Gezi Parkı'na müdahalenin ardından İstiklal ve Sıraselviler caddelerinde toplanan grupları, biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıttı.

Gezi Parkı'ndaki müdahalenin ardından bazı gruplar, Sıraselviler ve İstiklal caddelerinde bir araya gelerek slogan attı.

Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen slogan atmaya devam eden gruplara, toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla tazyikli su ve biber gazıyla müdale edildi. Gruptakiler, ara sokaklara dağıldı.

Divan oteli önünde toplanan gruba müdahale

Öte yandan, Divan Oteli'nin içinde ve önünde bekleyen kalabalık bir grup, çeşitli sloganlar attı.

Haberin Devamı

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan dışarıdaki gruba biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında Divan kavşağında bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilendi.

Otelin alt katında oluşturulan revirde gönüllü doktorlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da gazın otelin içerisine de yayılması nedeniyle gaz maskesi taktı. Lobide gruptakilerden bazılarıyla görüşen Tanrıkulu, polislerden de gruptakilere müdahalede bulunmamalarını istedi.

Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanarak Taksim'e yürümek isteyen kalabalık bir gruba da polis tarafından biber gazı sıkıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!