İstanbul'u sel aldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu sel aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 10:57

İstanbul'da sabah saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı felç etti. Alt geçitler suyla dolarken belediye otobüsü ve çok sayıda özel araç içindeki vatandaşlarla birlikte mahsur kaldı. Mahsur kalanları kurtarmaya itfaiye ekipleri gelirken, vatandaşlar el birliği yapıp bazı araçları suyun içinden itekleyerek kurtardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu

Haberin Devamı

İstanbul’da sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, Unkapanı köprüsünde seyir halinde olan 4 otomobilin sular altında kalmasına neden oldu. Saat 09.00 sıralarında Eminönü’nden Balat istikametine gidiş yönünde köprü altında aralarında içinde 1’i taksi 4 otomobil, rögar kapaklarının taşması sonucu sular altında kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Su birikintisinin yaklaşık 1,5 metreye ulaştığı köprü altındaki araçlarda mahsur kalan 6 vatandaş kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.

İSTANBUL YAĞMUR'A TESLİM / FOTO GALERİ

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Haberin Devamı

"OTOMOBİLİN TAVANINA KADAR SU GELDİ"

Taksinin şoförü 54 yaşındaki Hayati Dağuşağı, "Köprü altında geçerken aracım bir anda durdu. Unkapanı tarafından bir anda yoğun bir su birinkintisi gelmeye başladı. Bir yandan da yağmur hızlanınca araç geriye doğru kaymaya başladı. Aracın tavanına kadar su geldi. İki kadın müşterim vardı. Sinir krizi geçirdiler. 25 yıllık şöförüm böyle bir olayla karşılaşmadım." dedi.

"10 DAKİKA YAĞDI BÖYLE OLDU"

Çevredeki bir işyerinde temizlik görevlisi olarak çalışan 28 yaşındaki Fatih Emun ise, "10 dakika yağmur yağdı. Ortalığı bu hale getirdi. Rögarların tıkanması neden oldu. Yağmur yoğundu. İtfaiye gelip insanları kurtardı." dedi.

İTFAİYE KURTARDI

Anadolu yakasında Sultanbeyli’de Fatih Bulvarı’ndaki tünel sağanak yağmurla birlikte kısa süre içinde suyla doldu. Yağmura tünel içinde yakalanan araçlar mahsur kaldı. Olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İçinde yolcularıyla birlikte mahsur kalan belediye otobüsünün şoförü ise uzun bekleyişin ardından yavaş yavaş hareket ederek kendi imkanlarıyla tünelden çıkmayı başardı.

3 ÇOCUK VE ANNELERİ MAHSUR KALDI

Bir kamyonetin içinde mahsur kalan üç çocuk ve anneleriyse uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri tünelin çıkışında mahsur kalan araçları halatla çekerek kurtarıldı. Kamyonetteki çocuklar korku dolu gözlerle kurtarılmayı bekledi. Vatandaşlar çocukları kamyonetin camından kucaklarına alıp bellerine kadar ulaşan suyun içinde yürüyerek kıyıya çıkardı. Bazı araç sürücüleri de el birliğiyle tünelde mahsur kalan araçları iterek kurtardı. Kurtarma çalışmaları sırasında tünel içinde biriken suyun kabarıp kıyıya gelmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Haberin Devamı
SULTANBEYLİ’DE İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

MARMARA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülkede görülecek yağışların, Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlardan, sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


TÜRKİYE 24 SAATTİR YAĞMURA TESLİM

MALKARAYI FELÇ ETTİ

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağmur yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmurdan yollar göle dönüştü. İlçe merkezinde bazı yerlerde yol çökmeleri yaşanırken, araçlar ilerlemekte zorlandı. Yayalar da yoğun su birikintileri nedenle güçlük yaşadı. Birçok evi ve iş yerini su bastı. Şiddetli sağanak yağmurdan etkilenen yaklaşık 20 metre uzunluğundaki özel bir sitenin istinat duvarı çöktü.

Haberin Devamı

ALAŞEHİRİ VURDU

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde dün saat 23.30 sıralarında aniden bastıran sağanak yağmur, Uluderbent deresinin yaklaşık 2 metre yükselmesine yol açtı. Yükselmeyle birlike beldede cadde ve sokaklar yağmur sularıyla dolarken, 6 işyerini de su bastı. İki ahır sular altında kaldı 1 inekle 15 koyun telef oldu. Su altında kalan ahırdaki koyunlarını kurtarmak isteyen Hasan Tavşan, sel sularına kapıldı. Tavşan son anda, Uluderbent Belediyesi’ne ait kepçeyle kurtarıldı.

Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan yağmur sularından zarar gören bölgede inceleme yaptı, İnan ilgili kurumların hasar tespit çalışmalarına başladığını kaydetti. Bazı köylüler ise Avşar Barajı’na sel sularıyla taşınan ağaç köklerini topladı.

Haberin Devamı

YOLLAR DEREYE DÖNDÜ ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kastamonu’da Kuzeykent Mahallesi mevkiinde köprülü kavşak çalışması yapılan alan göle döndü. Otobüsler ve otomobiller yollarda kaldı. Araçları yolda kalan yolcular başka araçlara aktarılarak götürüldü. Polis Kastamonu şehir girişinde yaklaşık 3 kilometrelik alanı trafiğe kapadı. Evlerini su basan vatandaşlar altyapı yetersizliğini eleştirdi. Araçları yollarda kalan vatandaşlar pantolonlarının paçalarını sıvayarak sel sularının içinden çıktılar ve araçlarını kurtarmaya çalıştılar.

ESNAF İSYAN ETTİ

Yağmur Balıkesir'i de vurdu.  Alihikmetpaşa mahallesinde Tarlabaşı, Altay ve Karakaş sokakta yollar dere yatağına döndü, rögar kapakları yerinden çıktı, bazı işyerlerini su bastı. Karakaş Sokak’taki esnaf kendi imkalarıyla yağmur sularıyla dakikalarca mücadele etti. Belediye yetkililerine tepki gösteren esnaf, her yağmurda benzer durumların yaşandığını, ancak çözüm üretilmediğini ileri sürdü.

Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, herhangi bir su baskını ihbarı almadıklarını, ancak yollardaki mazgallarda tıkanmalar olduğunu ve ekiplerin bu tıkanıklıkları gidermek için çalıştığını bildirdi.

Haberin Devamı

FIRTINA VE HORTUM 15 ÇATI UÇURDU

Kocaeli genelinde dün öğlenden sonra başlayan yağmur, Gebze ve Körfez ilçelerinde daha etkili oldu. Akşam saatlerinde ise Körfez İlçesi’nin Hereke Semti’nde aniden çıkan fırtına ve kısa süreliğine oluşan hortum, evlerin çatılarını uçurdu. 15 evin çatısının uçarken, bazı araçlar da çevreye savrulan parçalarla hasar gördü. Bu arada park halindeki bir kamyon da devrildi, 4 kişi de hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından bölgede hasar tesbit çalışmaları başlatıldı. İhtiyaç sahiplerine de çadır verileceği bildirildi.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!