Yaralıyız, yorgunuz

Güncelleme Tarihi:

Yaralıyız, yorgunuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Gezi Parkı’nda başlayıp yayılan protestolarda istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Polisin aşırı güç kullanımı ve şiddet yanlısı bazı küçük grupların eylemlerinden masum insanların zarar görmesi vicdanları yaralıyor. Genç eylemci, boynunda 'organlarımı bağışlıyorum' künyesiyle Taksim'de vurulurken, eylemcilerin yerlerde sürüklediği başörtülü Z.D. darp raporu aldı.

Haberin Devamı

Yoğun bakımdaki sözler

Taksim’de kafasından gaz fişeğiyle vurulan ve üzerinden naylon poşete sarılmış, “Organlarımı bağışlıyorum” künyesi çıkan 26 yaşındaki Evren Köse’nin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan Köse’nin ağabeyi Erkan Köse, “Evren’in bilinci açık. Olayın nasıl olduğunu hatırlamıyor. Odaya girdiğimde, ‘Benim yerime direnişe git, barikatı boş bırakma’ dedi. Açıkçası gitmeyi düşünüyorum. Boynundaki künyesini askerlik döneminden bu yana taşıyordu. Hiçbir gruba ya da derneğe üye değildi, tamamen bireysel olarak eylemlere gidiyordu” dedi. Evren Köse’nin doktoru, gencin sağlık durumuyla ilgili, “Hayati tehlikesi yok fakat ileride unutkanlık gibi fonksiyon kaybı olma ihtimali var” bilgisini verdi. - Remzi KOPAR / İSTANBUL

Yaralıyız, yorgunuz
YORGUNUZ: Taksim neredeyse 24 saat süren olayların ardından dün yağmurla ve sakin uyandı. Bir yanda protestocular, bir yanda polisler nöbetteydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!