Başbakan'la Gezi Parkı'nı görüştüler

Güncelleme Tarihi:

Başbakanla Gezi Parkını görüştüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 23:48

Başbakan Erdoğan, Gezi temsilcilerini ardından Necati Şaşmaz ve Hasan Kaçmaz'la görüştü. Ünlü oyuncular görüşme sonrası basına açıklamada bulundular.

Haberin Devamı

Hasan Kaçan:

Bizim söyleyeceğimiz bir takım şeyler oradaki kardeşlerimizin güvenliğini sağlayacaktır. madem karşılıklı adımlar atılıyor özellikle Gezi Parkı'daki kardeşlerimizin de bu adıma başka bir adıkmla karşılık vermelerini bekliyorum. bütün bunlardan sana ne diyenler de olabilir. Neticede ben bir babayı, 2 evladım var onların arkadaşları var. 51 yıldır Dolapdereliyim, 51 yıldır oradayım. Ben bunu soranlara Gezi Parkı'ndaki aslanı gördünüz mü? Vardır orada bir aslan.

Artık bu karşılıklı adımlardan bir netice çıkmasını bekliyorum. Onların anne babalarının da benim de yüreğim ağzımda. Bu işin gayet yumuşak bir şekilde sonlanması tabii ki oradaki kardeşlerimin de arzuları neticesinde sonlanmasını camı gönülden istiyorum. Bu görüşleri sayın başbakana ilettik. İnşallah memleketim için, canım kardeşlerim için hayırlı olur diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Özellikle oğlum sürekli Gezi'ye gidip geliyor. Orada arkadaşları var. 15 gündür orada o çocukların neler çektiğini, neler yaşadığını, banyo yok, yiyecek yok. Korkunç bir şekilde idrar kokuyor, pislik kokuyor. Bir insanın yaşayabileceği durumda değil artık Gezi Parkı. Çevre hassasiyeti olan arkadaşlarımızın  da gerekli adımı atmasını diliyorum.

Necati Şaşmaz:

Sesim duyuluyor mu? Dublörümü çağırmadım kusura bakmayın. Herkes gibi 2 haftadır çok üzgünüm. Maalesef Türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Sanırım bize nazar değdi. Dinleyen bir toplum olmamız gerekiyor, aynı dili kullanmamız gerekiyor. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Twitterımız var, ne güzel imkanlarımız var. Bunlar sayesinde ne güzel bize bilgiler geliyor ama bilgi kirliliği de var. İletişimdeki kopukluğu ancak birbirimize tahammülümüz ile giderebileceğimizi düşünüyorum.  Bu konudaki düşüncelerimi sayın başbakanım ile paylaşmak istedim. 10 gün boyunca neler olduğunu anlamak için bekledim. O günden bugüne çok güzel gelişmeler oldu. Sorularımın cevaplarını ancak bugün alabildim. Gezi Parkı’na gittiğime dair bir haber yayınlandı. Ben bunu yapmadım. Oradaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması hiç hoşuma gitmedi. Bu bir mahalle baskısı gibi geldi. O baskının esiri olmak istemedim. Şu an da maalesef bütün dünya gözünde hepimiz için çok üzücü. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye emin. Türk milleti emin ve emin olmaya devam edecek. Biz demokratik söylemlerimizi, özgürlük söylemlerimizi sadece sözde değil keşke görselde de dünyaya verebilsek. Maalesef dünya böyle görmüyor arkadaşlar. İnşallah güzel şeyler olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!