Hüseyin Çelik: "Başbakan önemli açıklamalar yapacak"

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Çelik: Başbakan önemli açıklamalar yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 13:01

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kuzey Irak’ta Kürtçe yayın yapan Rudaw adlı televizyona yaptığı açıklamada, Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm sürecinde üzerlerine düşeni yaptıklarını, bu konuda yasal değişiklikler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde çözüm süreci ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Çelik, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile geliştirdikleri ilişkilere bazı devletlerin karşı çıktığını, ancak buna rağmen iyi işbirliğinin devam edeceğini de söyledi.

Kuzey Irak’ta medya sektöründe faaliyet yürüten Rudaw grubunun televizyonuna açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm süreci ve Irak Kürt yönetimi ile Türkiye ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Hükümetlerinin Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm sürecinden geri adım atmadığını söyleyen Hüseyin Çelik, "Çözüm süreci kapsamında bize düşeni yapıyoruz ve kanun ve yasa değişiklikleri ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Bir kaç gün sonra çözüm süreci ile ilgili Başbakan Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulunacak. Hükümetimiz çözüm süreci yolundan çıkmamıştır. Amacımız, Kürt sorununun çözümüdür, bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Türkiye Ergenekon gibi kirli yapılanmaları ortaya çıkarıldı. Ama, yaşamını bu kirli işler üzerinde sürdürenler bu işi engellemeye çalıştığını da biliyoruz" dedi.

Hüseyin Çelik, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ilişkilerini anlatırken, Ortadoğu dahil bir çok devletin bu işbirliğine karşı çıktıklarını ve bunu istemediklerini belirterek, "Bir çok devlet Irak Kürdistanı ile ilişki kurmamızı istemedi. Bu ilişki ve işbirliği konusunda bize sıkıntı çıkardılar. Bu devletler bunu iyi bilsin ki; biz ve Irak Kürdistan halkı akraba ve kardeşiz. Onların dertleri ve sıkıntıları bizim derdimiz ve sıkıntımızdır. Irak Kürdistan bölgesinin gelişmesi için elimizden ne gelirse kardeşlerimiz için yapacağız. Biz bunu istemeyen devletlere boyun eğmeyiz. Eğer boyun eğseydik bu ilişki kurulmazdı" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!