Demirtaş: Şortunla Gezi’ye gitsen çapulcu olursun

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Şortunla Gezi’ye gitsen çapulcu olursun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gezi Parkı eylemlerine karşı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın halen öfke dilini kullandığını belirterek, “Benim naçizane tavsiyem, kaşıntıyı bırak. Başbakan olarak şortunuzu, tişörtünüzü giyip Gezi Parkı’na gidin. Gece orada kalırsanız, sabaha çapulcu olarak uyanmazsanız, bir şey bilmiyorum. Oradaki özgürlükçü ortam sizi de etkileyecek” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

SİZ ODUN GÖRÜRSÜNÜZ

Yıllardır yaptıklarınız Gezi Parkı’nda bir ağaç şahsında dışa vurmuştur. İnsanların kişiliklerine bu kadar egemen, üstten bakış açınız bu isyanın nedenidir. Tabii siz ağaca bakınca, sadece odun görüyor olabilirsiniz. Ama Gezi Parkı’ndaki insanlar ağacın dallarında yapraklarının arasında özgürlük aramışlardır, o ağaca baktıklarında özgürlük görmüşlerdir. Öyle üç beş çapulcu diye küçümseyemezsiniz. Kaldı ki, ülkenin bir tek çapulcu tarafından yönetilmesindense 3-5 çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratiktir.

BİRA YA DA ZEMZEM SIKSAN

Gençleri alkolden uzak tutacağız ayağına, gaz bağımlısı yaptınız. Yakında gece 10’dan (22.00) sonra gazı da yasaklarlar. Meseleyi ‘Gençler alkol istiyor’ diye saptırmayın. Siz panzerlerinizden fıçı bira da sıksanız, zemzem de sıksanız, bu özgürlük arayışını artık durduramazsınız. İtiraz eden, sorgulayan, boyun eğmeyen gençlere saygı duymanız lazım. Böylesine eğitim sistemi içinde bir çapulcu kolay yetişmiyor, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Korkmamız gereken şey hiçbir baskıya ses çıkarmayan, boyun büken, diz çöken gençliktir.

Haberin Devamı

SİZİ DE YARGILAR

Bugün zavallı devlet, zavallı hükümet konumuna düştünüz. Geri dönüp baktığınızda pişman olmak istemiyorsanız yarından itibaren demokratik adımlar atmalısınız. Gün gelir iktidarınız biter, gün gelir o özel yetkili mahkemeler sizi yargılamaya kalkar. Olmaz demeyin, geçmişte yaşanmıştır. Müzakerelerde kritik bir aşamaya geldik. Hükümetin artık ikinci aşamada anayasal ve yasal hukuki çözüm aşamasında ne yapacağını ortaya koyması lazım. Bunu yapamayan gider. Öyle darbeyle falan değil, çok güvendiğiniz sandıkla gider.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!