Polis kameralı helikopter düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Polis kameralı helikopter düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 16:28

Taksim’de olaylar sürerken, güvenlik güçlerinin bulunduğu noktalarda uçurulan oyuncak bir helikopter polisi alarma geçirdi.

Haberin Devamı

Üzerinde kamera bulunan oyuncak helikopter polis tarafından plastik mermi kullanılırak düşürüldü.

Hurriyet.com.tr'ye konuşan ismini vermek istemeyen helikopterin sahibi ise polisin helikopteri ateş ederek düşürdüğünü ve kendisine hakaret ederek darp ettiğini öne sürdü.

Helikıpter sahibi şunları söyledi:

-Üzerinde kamera bulunan model helikopterimle çok da alçak olmayan bir mesafeden kişisel arşivim için kayıt yapıyordum. Bu sırada polis helikoptere ateş ederek düşürdü.

-Hızla, düşen helikoptere doğru gittim. Bu sırada polisler gelip kolumdan tuttu ve bana hakaretler ettiler. Sivil polisler de koluma girip AKM'nin arkasına götürerek beni darp ettiler. Bir süre daha orada tutup hakaret ederek kimlik kontrolünden sonra serbest bıraktılar.

POLİS, GÖSTERİCİLERE BOYALI MERMİ ATTI

Haberin Devamı

Bu arada polisin Taksim’e girmesinin ardından bazı eylemciler ara sokaklarda yol kenarındaki demir korkulukları sökerek barikatlar kurmaya çalıştı.

Eylemcilerini sürdüren ve çevik kuvvet ekiplerine taş atan gruba yönelik polisin “Taş atmayın, atmadığınız sürece müdahale etmeyeceğiz. Gerekirse gazla müdahale yapacağız" diye seslendi.

Göstericilerin taş atmaya devam etmesi üzerine polis, eylemcilere doğru basınç tesirli, darbe etkisi olmayan boya mermisi sıktı. Bunun üzerine eylemciler ara sokaklara dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!