Emniyet Genel MüdürlüÄŸü: Yapılan açıklamalar personelimizi derinden incitti

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Genel Müdürlüğü: Yapılan açıklamalar personelimizi derinden incitti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 10:54

Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin her zaman profesyonelliğini koruyarak, hiçbir kitle, grup veya partinin değil tüm vatandaşların polisi olarak görev yapmaya devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, emniyet teÅŸkilatının görevlerini hukuk kurallarına ve tarafsızlık ilkesine baÄŸlı kalarak en iyi ÅŸekilde yürütme çabasında olduÄŸu belirtildi. Â

Polisin, kanunların uygulayıcısı olarak kimi zaman vatandaşla karşı karşıya kalabildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak personelimiz, her zaman profesyonelliğini koruyarak, hiçbir kitle, grup veya partinin değil tüm vatandaşımızın polisi olarak görev yapmaya devam edecektir. Daha önce de CHP Milletvekili Levent Gök’ün polisimize, bulunduğu makama yakışmayan şekilde ki hakareti ve Gezi olayları süresince yapılan açıklamalar herkesin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetini sunan personelimizi derinden incitmektedir. CHP milletvekili Süheyl Batum’un da teşkilatımıza yönelik hakareti milletvekili sıfatına ve bilim adamı unvanına yakışmamaktadır.

Söz konusu milletvekillerinin, edep dışı, çirkin ve seviyesiz beyanlarını teşkilat mensupları olarak nefretle kınıyor ve bu sorumsuz davranışlarının adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bu talihsiz beyanatlara rağmen, milletin ve dolayısıyla da polisimizin vekili olanların, daha duyarlı davranmaları gerektiğine olan inancımızı korumaktayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!