Başbakan Erdoğan Pursaklar'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Pursaklarda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 19:43

Erdoğan, Ankara'ya gelişinde kendisini karşılamak üzere Pursaklar'da toplanan vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

Vatandaşlara, "Sizler demokrasinin aşıklarısınız. Sizler millet iradesine saygının sembolüsünüz. Sizler bu ülkede egemenliği milletin tayin ettiğine inanan insanlarsınız. Dolayısıyla sizleri alkışlıyorum, tebrik ediyorum" diye seslenen Başbakan Erdoğan, bu topluluğun kutlu bir topluluk olduğunu, yakıp, yıkmadığını, ellerinde molotof kokteylleriyle dolaşmadığını söyledi.

Erdoğan, "Bu topluluk polisine kurşun sıkmadı, askerine kurşun sıkmadı, köy korucusuna kurşun sıkmadı. Tam aksine bu topluluk onlarla kucaklaştı, birleşti" dedi.

Türkiye'de 11 gündür devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu süreç sadece içerden değil dışardan ve içerden organize bir süreç, aslında 11 günlük bir süreç de değil aylardır dokunan bir tezgahın hayata geçirilmesi. Burada açıkladım; uluslararası faiz lobisinin bizdeki uzantılarıyla beraber attıkları adımlar ama duvara çarptılar. Öyle şeyler yaşıyoruz ki... Ne diyorlar? 'Bu Başbakan çok sert. Gerginlikten yana. Bu Başbakan gerilimden yana'. Biz gerilimden yana değiliz. Biz haktan ve halktan yanayız. Biz Asım'ın nesli olarak büyüdük."

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirinden bir bölüm okuyan Başbakan Erdoğan, "Biz mazlumların, mağdurların sesi olarak bu yola çıktık" dedi. "Ana muhalefetin genel başkanı" sözleriyle başladığı cümlenin vatandaşlar tarafından yuhalanarak kesilmesi üzerine Erdoğan, "Yuhalamaya değer mi? O bile onun için bir mükafattır" ifadesini kullandı.

Ülkede bir dikili ağacı bile olmayanların çevrecilikten bahsetmesini anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diktiklerini aktardı. Taksim Gezi Parkı olaylarına katılanların büyük çoğunluğunun bu süreçten önce parkın adresini dahi bilmediklerini söyleyen Erdoğan, "Ben orada doğdum, büyüdüm. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Taksim Meydanı'nı iyi bilirim. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Bunları söylediğin zaman da rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, biz hakkı her zaman her yerde söyleriz. Şunu da unutmasınlar biz, iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var" diye konuştu.
"Şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere mani mi oldu?"

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, sanatçıların olaylara destek vermesini de eleştirerek, "Destek verenlere de 'yazıklar olsun' diyorum. Eğer siz şu ana kadar sanatınızı icra etmek için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizin sanatınızı icra etmenize mani mi oldu? Bir yerlerde şarkı söylemek istiyordunuz da, türkü söylemek istiyordunuz da, pop müziği söylemek istiyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere 10 yıldır mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Eğer bir sıkıntınız varsa bunu benim Kültür Bakanımla da, belediye başkanlarımla da, benimle de görüşürdünüz . Ama biz İstanbul'da Muhsin Ertuğrul'u yıktık. 'Oraya cami yapacak' dediler. Ne oldu, ne yaptık? Daha muhteşem bir tiyatro merkezi yaptık. Altında 3 bin 500 kişilik kongre merkezi yaptık. Şimdi gelmişler, Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına çıkıyorlar. 'Yıktırmayız'. Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, sözlerinin sonunda  "Bana diyorlar ki 'bu cumartesi günü saat: 17.00'de bir Ankara mitingi ile final yapalım'. Siz buna ne diyorsunuz?" diye sordu. Vatandaşların alkışlarla karşılık vermesi üzerine de Erdoğan, "O zaman yapacağız. Cumartesi günü saat: 17.00'de bir arada olmak üzere Allahaısmarladık" karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!