Adana'da Twitter ve Facebook gözaltıları

Güncelleme Tarihi:

Adanada Twitter ve Facebook gözaltıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 13:33

ADANA’da, Gezi Parkı protestolarında çıkan olayları sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook’tan kışkırttığı ve eylemlerin içinde yer alarak çevreye zarar verdiği iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Polis, 7 kişiyi daha arıyor.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi gününden bu yana Adana’da devam protesto gösterilerinde Twitter ve Facebook’u kullanarak örgütlediği kişilerle, polisi taşlattığı ve işyerlerine zarar verdirdiği iddia edilen 12 kişinin kimlikleri belirlendi.

Adanada Twitter ve Facebook gözaltıları
Tweet şoku
Taksim eylemlerine destek gösterileri için attıkları tweet’ler nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 34 kişiyi gözaltına aldı. İfade özgürlüğü tartışması başlatan olay sonrası herkes serbest bırakıldı.
Detayı için tıklayınız

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde kimlikleri belirlenen bu kişilerin evlerine operasyon yaptı. İlk etapta aranan 5 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!