İsyancı ergen ne ister

Güncelleme Tarihi:

İsyancı ergen ne ister
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gezi Parkı eylemlerinde ön plana çıkan, ergenliğe yeni adım atmış gençlerin eğilimlerini araştıracak. Gençlere din, flört, müzik zevkleri sorulacak.

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2013 yılındaki araştırmasıyla ergenlerin, aile, okul, medya ve bunun gibi kurumlarla ilişkilerini, benlik algılarını ve yaşadıkları sorunları inceleyecek. Bu araştırma ile ergenlerin topluma bakışları, beklentileri ve eğilimleri, 2008 yılında yapılan “Türkiye’de Ergen Profili” araştırmasının sonuçları ile karşılaştırılacak.

Ergenlere evdeki oda sayısından kardeş sayısına, varsa ilk sigara, alkol ya da uyuşturucu deneme yaşından flörtü doğru bulup bulmadığına, internet kullanımından din ile ilişkisine, ailenin gelir düzeyinden psikolojik danışmandan yararlanılıp yararlanılmadığına, okul hayatı boyunca alınan cezalardan televizyonda en çok takip edilen programa, gazetelerin en çok okunan bölümlerinden en çok dinlenen müzik türüne, en yakın arkadaş sayısından konuşulan konulara, boy ve kilosundan evde şiddete maruz kalıp kalmadığına kadar pek çok soru yöneltilecek.”

Haberin Devamı

Muhafazakârlık zayıflıyor
2008 anketinde şu sonuç dikkat çekmişti: “Evlilik öncesi arkadaşlığı doğru bulanlar yüzde 22. Daha önce bu oran yüzde 34 olarak bulunmuştu. Muhafazakâr tutumlar zayıfladı.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!