İmralı heyetinde BDP'li Önder yok

Güncelleme Tarihi:

İmralı heyetinde BDPli Önder yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 13:08

BDP’nin İmralı Heyeti’nin değişmez ismi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, bugün gerçekleşen 6’ıncı ziyarette yer almıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea4795f018fbb8f875b22a
DEMİRTAŞ VE BULDAN
İmralı kulislerine yansıyan bilgilere göre Öcalan’la PKK’nın 8 Mayıs’ta başlayan Türkiye’den Irak Kürdistanı’na “Geri Çekilme” sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak BDP’nin İmralı heyetinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan bulunuyor.

VETO YEDİ İDDİASI
Sırrı Süreya Önder’in Gezi Parkı eylemleri sırasında üstlendiği rol nedeniyle İmralı’ya gidişinin Başbakan Erdoğan’ın da bilgisi dahilinde Adalet Bakanlığı yetkileri tarafından veto edildiği iddialar arasında yer aldı. Polis kontrolünde parka girmeye çalışan iş makinalarının önüne geçerek Gezi Parkı Direnişi’ni de başlatan isim olarak nitelendirilen Önder, süreç kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanvekili Bülent Arınç’la buluşmuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SOLU VE KÜRT HAREKETİ ARASINDA KÖPRÜ
Gezi Parkı eylemleri sırasında Türkiye Solu ile Kürt siyasi hareketi arasındaki bağın kurulmasında da çaba gösteren Önder, “Polis şiddetinin durdurulması ve sorumluların cezalandırılması, Gezi Parkı’nın park olarak varlığının koruması vb” talepleri Gül ve Arınç’a iletmişti.

SON GÖRÜŞME 14 NİSAN'DA OLMUŞTU
BDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, en son 14 Nisan’da İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından 25 Nisan’da Murat Karayılan, Kandil’de basın toplantısı düzenleyerek, 8 Mayıs’tan itibaren silahlı güçlerini Türkiye sınırlarından çekmeye başlayacaklarını belirtmişti.

Çekilmenin şimdiye kadar sıkıntısız sürmesi nedeniyle BDP’liler geçen hafta Öcalan ile görüşmek istediklerini belirtmiş ve heyette bu kez BDP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak’ın da yer alabileceği ifade edilmişti. Bugün Tunceli’de partisinin gerçekleştireceği bir programa katılmak için dün gece kentte giden BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı ziyareti nedeniyle hemen kentten ayrılarak Diyarbakır üzerinden İstanbul’a gitmişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!