Kadın cinayetine müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Kadın cinayetine müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 11:41

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eşi Natavan Jabbarzade Mengütay’ı öldürttüğü gerekçesiyle yargılanan kocası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, cinayeti işleyen sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayeti işleyen sanık Öner Mengütay, "Her gece rüyalarıma giriyor" dedi ve gözyaşlarına boğuldu.

Pendik’te, Azeri uyruklu eşi Natavan Jabbarzade Mengütay’ı (40) öldürttüğü gerekçesiyle yargılanan Fevzi Mengütay ‘ağırlaştırılmış müebbet’, cinayeti işleyen amcasının oğlu Öner Mengütay ise ‘müebbet hapis’ cezasına çarptırıldı.

"ÇOCUKLARIM BABASIZ KALMASIN"

Anadolu Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Fevzi Mengütay ve Öner Mengütay ile avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Fevzi Mengütay, "Geçmiş sabıkam ve eşimle olan zaman zaman geçirdiğimiz geçimsizliklerden dolayı burada bulunduğumu düşünüyorum. Bu olay, Öner’in bir anlık psikolojik durumundan kaynaklanmış bir olaydır. Ben eşimi öldürmedim, öldürtmedim. 2 tane çocuğum vardır. Ben suçsuzum. Mağdur oldum, çocuklarım annesiz kaldı. Bir de babasız kalmasını istemiyorum. Bütün bu anlattıklarına rağmen Öner benim için, ‘haberi vardır’ dese bile cezama razıyım" dedi.

"HER GECE RÜYAMA GİRİYOR"

Sanık Öner Mengütay ise, "Vicdan azabı çekiyorum. Olay gecesi içki içmiştim. Ne yaptığımı bilemiyorum. İki tane çocuğu yetim bıraktım. Natavan her gece rüyama giriyor. Sanık Fevzi doğruları söylemektedir. Ben özürlüyüm, özürlü çocuğum var. Neden böyle bir şey yaptığımı anlamadım. Pişmanım" dedi ve gözyaşlarına boğuldu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI…

Mahkeme heyeti, sanık Öner Mengütay’ı, Natavan Jabbarzade Mengütay’ı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezasına çarptırdı. Verilen cezanın, sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan mahkeme heyeti, Öner Mengütay’ın ‘müebbet hapis’ cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Fevzi Mengütay’ı, diğer sanık Öner Mengütay’ı azmettirdiği gerekçesiyle ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

Azerbaycan uyruklu Natavar Jabbarzade Mengütay, Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart 2012 tarihinde yaşamını yitirdi. Evden valizleriyle ayrılan kadın, gidecek yeri olmadığı için ara sıra çocuklarını tedaviye götürdüğü Kurtköy’deki bir sağlık kuruluşuna sığınarak sabah olmasını bekledi. Bir ara kendisini arayan kocasına yerini söyleyen Natavar Jabbarzade Mengütay, kocası Fevzi Mengütay’ın amcasının oğlu Öner Mengütay tarafından tıp merkezinin içinde 4 kurşunla hayatını kaybetti. Pendik Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu’nun raporuna göre, Öner Mengütay’da, hafif zeka geriliğinin olduğu belirtildi.

"ZEKA GERİLİĞİNDEN İSTİFADE ETTİ"

Fevzi Mengütay’ın, amcasının oğlu olan Öner Mengütay’a, eşiyle olan sorunlarını anlatarak onu doldurmaya ve yönlendirmeye çalıştığının belirtildiği iddianamede, kendisinin 2 çocuk babası olduğunu ve hapis yatarsa çıkamayacağı yönünde telkinlerde bulunarak Öner Mengütay’ın aklını karıştırmaya ve etkilemeye çalıştığı ifade edildi. İddianamede, olayda kullanılan tabancanın Fevzi Mengütay’a ait olduğu, olay akşamı amcasının oğlu Öner’e içki içirerek silahı verdiği ve maktulenin yerini söyleyip Öner’in zeka geriliğinden istifade ederek kendisini azmettirdiği belirtilerek, azmettirici Fevzi Mengütay hakkında, ‘Kasten adam öldürme suçunun eşe karşı işlenmesi’ ve olayın faili olarak ‘Kusur yeteneği olmayanları suçun işlenmesinde araç olarak kullanmak’ suçlamasıyla ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’, cinayeti işleyen Öner Mengütay hakkında da, ‘Kasten adam öldürme’ suçlamasıyla ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istemiyle dava açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!