Çocuğa cinsel istismara 36 yıl

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa cinsel istismara 36 yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 10:21

ZONGULDAK merkeze bağlı Kozlu Beldesi’nde erkek çocuğu 14 yaşındaki E.A.’ya yaklaşık 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 10’u tutuklu, 14 kişi hakkında, 36’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Polisin, geçen 15 Nisan’da yaptığı operasyonda, E.A.’ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı. Yaşları 15 ile 68 arasında değişen, aralarında müteahhit, tır şoförü, belediye temizlik işçisi, otomobil tamircisi bulunan şüphelilerden 10’u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, yaşı küçük 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1 kişi ise hala aranıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği E.A., olayın ortaya çıkmasından sonra devlet tarafından koruma altına alındı.

E.A., soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde ise ilk olarak yanında çalıştığı inşaat malzemeleri satışı yapan şüphelilerden E.A.’nın, daha sonra da Kozlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan A.K.’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Küçük çocuk, daha sonra bu 2 şüphelinin aracılığıyla diğer şüphelilerle ilişkiye girdiğini ve bazı zamanlarda karşılığında para verdiklerini söyledi. E.A., "Ben bu işi yapanlara çok fazla sesimi çıkaramıyordum. Çünkü E.A. ve A.K., benim bu işi yaptığımı aileme anlatacaklarını söylüyorlardı. Korktuğum için onlar ne derse kabul ediyordum" dedi.

Savcının hazırladığı iddianame Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianame doğrultusunda tutuklu sanıklar E.A. (19), A.K. (35), D.A. (52), M.Ç. (68), C.Y. (51), M.A. (35), A.K. (53), H.S. (33), B.T. (45) ve M.G. (18) ile tutuksuz diğer 4 sanık hakkında, ’çocuğun cinsel istismarı’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar, 10 Temmuz’daki ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!