Beşiktaş'ta polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 04:12

Beşiktaş'ta gösterici gruba müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı İstanbul (AA) - Beşiktaş'ta gösterici gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Gümüşsuyu Caddesi'nden Dolmabahçe'ye doğru inen gösterici gruba, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Polise taş ve şişe atan göstericiler, Maçka Parkı'na doğru kaçarak dağıldı.

Polisin Dolmabahçe'ye çekilmesinin ardından tekrar toplanan göstericiler, Gümüşsuyu Caddesi'nin girişine geldi. Göstericiler, İnönü Stadı'nın alt kısmına kadar inerek, caddenin karşısındaki polislerle yoğun şekilde havai fişek attı.

Polis ekipleri bunun üzerine yine gruba müdahalede bulundu. Polislerden bir bölümü İnönü Stadı'nın arkasından, diğer kısmı ise Kabataş'tan dolaşıp parkın etrafını sararak, göstericileri İTÜ kampüsünde sıkıştırdı. Burada çok sayıda göstericiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.

Bu arada, üzerinde Türk bayrağı olan bir otomobil, polis ekiplerinin önünde refüje girdi. Polislerin yardımıyla çıkarılan otomobil, yoluna devam etti. Müdahalenin ardından Dolmabahçe'ye çekilen polisler, İETT otobüsleriyle değişime gitti.

Taksim'deki durum

Polisin Gümuşsuyu'nda kullandığı biber gazından etkilenenlere Taksim'de göstericiler tarafından kurulan sağlık çadırlarında müdahale edildi.

Öte yandan, Antakya'daki gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert için Taksim Gezi Parkı' nda özel bölüm oluşturuldu. Bu bölümde Cömert'in fotoğrafı ile “Abdullah Cömert onurumuzdur" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartları yer aldı. Çeşitli sağlık malzemelerinin ücretsiz dağıtıldığı Gezi Parkı'nda ayrıca, isteyenlerin kitapları ücretsiz alıp okuyabileceği mini kütüphane oluşturuldu. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki kalabalığın bekleyişi sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!