Erdoğan: Zulmün mağduru olanlar zulmetmeye başladılar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Zulmün mağduru olanlar zulmetmeye başladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 06:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat döneminde bir kesimin çok büyük haksızlıklara uğratıldığını belirterek “Belli kesimlere, hapishanelerde çok ağır işkenceler yapıldı. Faili meçhullerle, suikastlerle, provokasyonlarla, hep bazı kesimler tehdit edildi. Birileri, yanlıştan yola çıkıp, yanlışa başvurdular. Şiddetin, zulmün mağduru olanlar, maalesef şiddet uygulamaya, zulmetmeye başladılar” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin 2012-2013 yılı mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan törene eşi Emine Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunu oğlu Bilal Erodoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte katıldı. Törende mezunlar arasında yer alan Başbakan Erdoğan’ın yeğeni Usame Erdoğan da öğrenciler adına bir  konuşma yaptı.

YEĞENE ÖDÜL VERDİ

 Başbakan Erdoğan öğrencilerin sevgi gösterileri arasında geldiği törende mezun olan yeğeni Usame Erdoğan ve ailesi ile birlikte oturdu. Törende Başbakan Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan oğlu Bilal Erdoğan’ın 1999 yılında gerçekleşen mezuniyet törenine Pınarhisar Cezaevinde olduğu için katılamadığı için gönderdiği mektup okundu. Bu sırada Başbakan Erdoğan’ın duygulandığı görüldü. Erdoğan tören sonunda aralarında yeğeni Usame Erdoğan’ın da olduğu başarılı öğrencilere ödül verdi. Erodoğan’a 1999 yılında Pınarhisar Cezaevinden oğlu Bilal Erdoğan’ın mezuniyeti nedeniyle okula gönderdiği mektup hediye edildi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERÖRLE KARŞILIK VERMEDİK

 Dikkat edin, aynı süreçlerden bizler de geçtik. Dışlanmayı, horlanmayı, aşağılanmayı bizler de yaşadık. Hapishaneleri, işkenceleri, zulmü, eziyeti, iliklerimize kadar bizler de yaşadık. Az veya çok ama hiçbir zaman, yanlıştan yanlış çıkarmadık. Hiçbir zaman, şiddete karşı şiddet yoluna tevessül etmedik. Hiçbir zaman, hukuksuzluğa hukuksuzlukla, şiddete terörle karşılık vermedik. Çünkü biz, davamızın haklılığına yürekten inandık. Biz, milletin evlatları olarak, milletin bizimle birlikte olduğuna yürekten inandık. En önemlisi de biz, Hak bildiğimiz yolda, Sırat-ı Müstakim bildiğimiz yolda, Allah’ın bizimle birlikte olduğuna kalpten iman ettik.

ELİMİZE SİLAH ALMADIK

Bizi şiddete, bizi teröre sevk etmeye çalışanların, bizden, elimize silah almamızı umanların ve bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Her zaman meşruiyet dairesi içinde olduk. Her zaman, hukuk dairesi içinde olduk. Her zaman, sabırdan ve aklıselimden yana olduk. İşte bu sabrımızla, zaferi elde edenler de bizler olduk. Fikrimize inandı, milletimize güvendik, inancımızı, imanımızı en güçlü şekilde muhafaza ettik ve sabrın sonunda selamete eriştik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!