CHP'li Oğuz Kaan Taksim'de diz çöküp kaldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Oğuz Kaan Taksimde diz çöküp kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 17:05

Taksim'de Gezi Parkı'nda başlayan daha sonra Taksim Meydanı'na sıçrayan olaylar devam ediyor. Polis göstericileri gözaltına almaya başladı. Gözaltıları engellemek isteyen CHP İl Başkanı Oğuz Kaan da atılan gaz bombaları sonucu zor anlar yaşadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu gruba polis biber gazıyla ve tazyikli suyla müdahale etti.

Haberin Devamı

Taksim'de sabaha karşı 05:00'te Gezi Parkı için nöbet tutan göstericilere müdahale eden polis, aradan yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen müdahalelerine devam ediyor. Poli göstericileri gözaltına almaya başladı. Taksim'de ara sokakta polislerin gözaltına yapmalarına engel olmak isteyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yla polis arasında itişme yaşandı. Atılan gazlardan CHP İl Başkanı'da etkilendi. Gözaltılar, özellikle sivil giyimli Güven Timleri tarafından yapılıyor.

GÜRSEL TEKİN'E PANZERLİ MÜDAHALE

TAKSİM'İ YAKIP YIKTILAR / HÜRRİYET TV

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de içinde bulunduğu gruba polis TOMA'dan tazyikli su sıkarak ve gaz bombalarıyla müdahale etti.  Tekin, gaz maskesi takarak korunmaya çalıştı, dakikalarca kendisinin olduğu yere sıkılan tazyikli suya ve atılan gaz bombalarına rağmen oturduğu yerden kalkmadı. Daha sonra yerinden kalkan Tekin, su sıkan TOMA aracına doğru yürüyerek tepki gösterdi. Tekin, kendisini telefonla arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştu.

'GÜRSEL TEKİN'E PANZERLİ MÜDAHALE

Tekin konuşmasında Kılıçdaroğlu'na "Sayın Genel Başkanım her 15 dakikada bir inanılmaz şekilde biber gazıyla tazyikli suyla müdahale ediyorlar. Burada bir zulüm yaşanıyor. Adeta düşman askerleri gibiler. Ben sizden yardım istiyorum. Efendim bu şehrin valisi de yok, emniyet müdürü de yok.Muhatabımız yok. Saygılar sunuyorum efendim" dedi.

''BU AKŞAM KILIÇDAROĞLU GELECEK''

Tekin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız gelecek. Sayın genel başkanımıza da gaz sıksınlar. Şimdi bunu yayınlayın önlem alsınlar. Bomba mı getiriyorlar ne getiriyorlarsa getirsinler. Buradan ancak cesedimizi çıkarırlar" dedi.

GEZİ PARKI İÇİN TÜM YURT SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / HÜRRİYET TV

Gürsel Tekin, gazetecilerin "Genel Başkan bu akşam mı gelecek?" şeklindeki sorusuna "Tabii ki bu akşam gelecek'' diye yanıt verdi

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!