Eski Bakan Günay'dan 'Adalet' ve 'Kalkınma'lı tweet

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Günaydan Adalet ve Kalkınmalı tweet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 10:32

Eski Adalet ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Gezi Parkı'nda yıkım çalışmaları ve engel olmak isteyenlere polisin müdahalesini Twitter'dan eleştirmeye bugün de devam etti.

Haberin Devamı

Günay, Twitter'da tepkisini şunları yazarak gösterdi:

1/ Bugün cuma; bizim inancımızda insanlar toplanıp sorunlarını,bilgilerini paylaşır,doğruyu bulmaya çalışırlar. O zaman birlikte düşünelim.
2/ İstanbul'da,kamunun elinde kalmış birkaç parça yeşili bina/AVM yapıp ranta kurban etmek mi doğru, koruyup,insanların yararına sunmak mı?
3/ Herkes elini vicdanına koysun! Istanbul'da orta gelirlinin Beyoğlu'nda gezi parkından daha kolay paylaşıp yararlanacağı başka neresi var?
4/ Bu bir ağaç fetişizmi değil; Istanbul'da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim/rant/kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir.
5/ "Adalet ve Kalkınma" dünyayı güzelleştirmek,"yaratılmışı sevmek" ve yapılaşmada,varsıllaşmada,tüketmekte aşırıya gitmemek değil midir?
6/ Öyleyse, "Emr'olunduğu gibi dosdoğru olun!"(Hud,112) Şükür ki, öyle yapmışız...İşte geçen yıl yaptığım açıklama:
7/ ve,"ey inananlar, Doğruca kendinize,ana/babanıza,akrabanıza dokunsa bile adaleti ayakta tutun Nefsinize uyup adaletten şaşmayın Nisa,135

Haberin Devamı

Günay, Gezi Parkı'nda müdahalenin yapıldığı ilk gün de tepkisini yine Twitter'dan dile getirmiÅŸti.Â

Eski Bakan Günaydan Adalet ve Kalkınmalı tweet


 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!