Yıldız Teknik Üniversitesi'nde reklam sansürü

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Teknik Üniversitesinde reklam sansürü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 10:55

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde ilginç bir sansür olayı yaşandı.

Haberin Devamı

Kampüs içindeki reklam panoları bir grup tarafından sansürlendi. Bir iç giyim ve çorap markası reklamlarının bulunduÄŸu reklamların kağıtlarla kapatılması öğrencilerin gözünden kaçmadı. Aynı reklamlar ÅŸehrin bir çok yerinde, meydanlarda, otobüs duraklarında bilboardları süslüyor.Â

SANSÃœR FOTOÄžRAFLARI

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: PROVOKASYON

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden bir yetkili hurriyet.com.tr'ye yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Üniversitede bu olayı gerçekleştirenler muhafazakar görüşlü öğrencilerin ve rektör beyi sıkıştırmak isteyenlerin yaptığı bir provokasyon. Olay hafta içi yaşandı. Aynı öğrenciler, güvenlik görevlileri o kağıtları sökmeye gittiği an fotoğraflarını çekti. Bizim böyle bir sansür yapmamız mümkün değil. Yıllardır aynı reklamları alıyoruz. Bizim onaylamadığımız bir reklam yayınlanamaz. Böyle bir şey yapamayız ayrıca bunun cezası da var."

REKTÖR YÃœKSEK'TEN AÇIKLAMAÂ

Haberin Devamı

Yaşanan bu olay sosyal medyada büyük tepki topladı. Başta öğrenciler olmak üzere bir çok ünlü bu sansürü eleştirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek tepkilere dayanamadı ve şu açıklamayı yaptı: "Sınav döneminde tüm arkadaşların reklam panosundaki olayı memleket meselesi yapmasını anlayamıyorum"

Yıldız Teknik Üniversitesinde reklam sansürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!