Dışişleri Bakanlığı: CHP Suriye ziyaretlerini biri hariç bildirmedi

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığı: CHP Suriye ziyaretlerini biri hariç bildirmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 19:51

Dışişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Suriye'ye yapılan heyet ziyaretlerinden biri hariç hiçbiri hakkında önceden bakanlığa bilgi verilmediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ana muhalefet partisi CHP'den Suriye'ye yapılmış heyet ziyaretleri hakkında biri hariç hiçbiri için Bakanlığımıza ziyaretler öncesinde bilgi verilmemiştir. 4-6 Eylül 2011 tarihli ilk ziyaret hariç, diğer ziyaretler basından öğrenilebilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bir CHP heyetinin, halihazırda basında tartışma konusu olan Suriye'deki fotoğrafının çekildiği 6-8 Mart 2013 tarihli ziyaret öncesinde de Bakanlığa herhangi bir bilgi iletilmediğine değinilen açıklamada, CHP'den Eylül 2011'den bu yana Suriye'ye yapılmış ziyaretlere ilişkin olarak Bakanlık kayıtlarında bulunan bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu ve Refik Eryılmaz, Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı ile Gaziantep milletvekili Ali Serindağ'dan oluşan bir heyetin, 4-6 Eylül 2011 tarihlerinde Suriye'ye gittiği kaydedildi. Ziyaret öncesinde CHP tarafından, heyetin seyahatine ilişkin detaylar ve programın yanı sıra Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği'ne konuya ilişkin olarak gönderilen yazının örneğinin bilgi için Bakanlığa iletildiği ve ziyaretin ardından Bakanlığa bir değerlendirme raporu gönderildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, diğer ziyaretlere ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

"Basında yer alan haberlerde, CHP Kadın Kolları heyetinin 30 Ekim-2 Kasım 2011 tarihlerinde Suriye'ye bir ziyarette bulunduğu bildirilmiş; söz konusu ziyaret öncesinde ve sonrasında Bakanlığımıza bilgi verilmemiştir.
Basından öğrenildiğine göre, CHP milletvekili Refik Eryılmaz 9 kişilik bir heyetle birlikte 15-16 Kasım 2012 tarihlerinde Suriye'ye gitmiş; ziyaret öncesinde ve sonrasında Bakanlığımıza iletilmiş herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu basına verdiği bir demeçte, 'Amerikalı bir gazeteci için Suriye'ye bir kez daha seyahat ettiklerini' ifade etmiş; söz konusu seyahat hakkında da Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ile Mevlut Dudu'dan oluşan CHP heyeti 6-8 Mart 2013 tarihlerinde Suriye'yi ziyaret etmiştir. Ziyaret öncesinde Bakanlığımıza iletilmiş herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ziyaretin ardından 15 Mart 2013 tarihli bir yazıyla Bakanlığımıza bir değerlendirme raporu gönderilmiştir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!