Cumhurbaşkanı Gül'den köprü açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülden köprü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 13:08

Cumhurbaşkanı Gül, Garipçe'de 3. Köprü'nün temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Gül, bir sürpriz yaptı ve 3. Köprü'nün isminin Yavuz Sultan Selim olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Gül şunları söyledi:

Değerli misafirler, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili vatandaşlarım bugün bu mutlu günde hep beraber bu büyük temel atma merasiminde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Bugün İstanbul'un fethinin yıl dönümü. Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle anıyoruz. Bu şehri bizlere emanet etti. Bu şehir İstanbul sadece bizlerin göz bebeği değil. İstanbul bütün dünyanın göz bebeği. Dünyanın nadir şehirlerinden birisi. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış büyük bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin sorumluluğunu taşımak , hizmet etmek hepimiz için mutluluk kaynağıdır. Çok şükür ülkemiz Türkiye karanlık günleri geride bıraktı. Türkiye ile gurur duyuyoruz.

Bugün burada bu büyük temel atma vesilesiyle bir araya geldik. İstanbul tarihi boyunca bir çok büyük olaylara şahit olmuştur. Muhakkak ki bunların içinde bir çok önemli toplantılar olmuştur. Eminim ki ilerde üçüncü köprünün temel atma merasimi de önemli bir anı olarak her zaman hatırlanacaktır.

Haberin Devamı

Birinci Köprü, bildiğiniz gibi Atatürk'ün ismini taşıyor. İkinci Köprü İstanbul'u bize armağan eden fetheden Fatih Sultan Mehmet'in ismini taşıyor. Bu üçüncü köprü eminim ki herkesin zihninde vardır. Acaba bu köprünün ismi ne olacak diye. Biraz önce değerli başbakanımız o açıklamayı benim yapacağımın işaretini verdi.

Arkadaşlarımız hükümetimiz, hep düşünüldü konuşuldu neticede şu karara vardık ki. Üçüncü Köprü'nün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!