En şanssız dolandırıcı

Güncelleme Tarihi:

En şanssız dolandırıcı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 00:00

Sahte kimlikle kredi çekmek isteyen Ahmet Gökçay bankaya gitti. Tesadüfen kimliğin gerçek sahibi A.B. de o sırada banka müdürü arkadaşını ziyaret ediyordu. Dolandırıcının oyununu kimlikte arkadaşının ismini gören banka müdürü bozdu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ta bir banka şubesine A.B. isimli şahsa ait sahte kimlikle gelip kredi başvurusunda bulunan 58 yaşındaki Ahmet Gökçay’ın vurgun planı, büyük bir tesadüf eseri hüsranla bitti. Beşiktaş’taki banka şubesinden bir süre önce A.B. sahte kimliğiyle 10 bin lira kredi çeken Gökçay (58), 16 Mayıs 2013 günü sabah saatlerinde, 90 bin liralık yeni bir kredi daha çekmek için aynı şubeye geldi. Ahmet Gökçay’ın, A.B. sahte kimliğiyle başvurduğu kredi için hazırlanan evraklar, bir memur tarafından imza için şube müdürüne çıkarıldı.

‘ÇAT KAPI’ GERÇEK

Şaşırtan tesadüf burada yaşandı. Çünkü bankanın şube müdürü, Gökçay’ın A.B adına kredi onayı için hazırlanan evrakları önüne geldiği sırada, arkadaşı olan ve bankada da hesabı bulunan gerçek A.B. ile sohbet ediyordu. Şube müdürü, önüne konan evraklarda karşısında oturan arkadaşının kimlik bilgilerini görünce şaşırdı. A.B.’ye, “Sen kredi başvurusunda mı bulundun?” diyerek evrakları uzattı. Bu kez şaşırma sırası A.B.’deydi. Müdür arkadaşına, kredi başvurusunda bulunmadığını ama evraktaki kimlik bilgilerinin kendisine ait olduğunu söyledi.

OYALAYIN POLİSİ ARIYORUM’

Gerçek A.B., olayın şokunu üst katta yaşarken, sahte A.B. alt katta evraklarının imzadan gelmesini bekliyordu. Şube müdürü, A.B. olarak başvuran Gökçay’la ilgilenen personeli telefondan uyardı ve dolandırıcının oyalanmasını, polisi aradığını söyledi. Sistemdeki bir sorun nedeniyle işlemin zaman alacağı söylenen Gökçay beklerken, Beşiktaş Polis Merkezi ekipleri kısa sürede Barbaros Bulvarı’ndaki banka şubesine geldi.

ARKADAŞ KURBANIYIM’

İşlem için bankada tutulan Gökçay gözaltına alındı, gerçek A.B. şikâyetçi oldu. Gökçay’ın, emniyetteki ifadesinde, “İşsizim, çalışmıyorum. Bir arkadaşım ‘İşin yoksa sana biraz para kazandırayım’ dedi. Ben de kabul ettim. Kimliğimi istedi. Üzerine benim fotoğrafımı yapıştırmış. Git parayı çek dedi. Ben de parayı çektim. Ne olduğunu bilmiyorum. Bana kimliği veren arkadaşımın nerede oturduğunu bilmiyorum” dediği öne sürüldü. Savcılığın mahkemeye sevk ettiği Ahmet Gökçay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!