Efsane pilot Murat Öztürk yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Efsane pilot Murat Öztürk yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

Adana Havacılık Festival'inde gösteri uçağı düştü. Türkiye'nin en iyi akrobasi pilotlarından ve hava fotoğrafçısı Murat Öztürk hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Suluca Mevkisi'nde gösteri yapan Murat Öztürk'ün kullandığı akrobasi uçağı, alçak uçuş sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

İŞTE DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

MURAT ÖZTÜRK'ÜN ÇEKTİĞİ SON FOTOĞRAFLAR

EFSANE PİLOTUN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ FOTOĞRAFLAR

Adana 2'nci Havacılık Fesstivali  Orgenizasyon Komitesi Başkanı Fırat Ali Çeliköz, düşen uçakta ölen pilotun Murat Öztürk olduğunu,  uçağın pist üzerinde akrobasi gösterisi yaparken dalışa geçtiğini ardından toparlayamayıp yere çakıldığını söyledi.

İŞTE MURAT ÖZTÜRK’ÜN HAYATINI KAYBETTİĞİ O FECİ KAZA



HAVADA ALEV ALDI

Uçuş sırasında dalışa geçen Öztürk, lövyeyi çekmesine rağmen ’pitts’ tipi akrobasi uçağını dalıştan çıkartamadı. Çöküşle birlikte yere vuran uçak, yerden birkaç metre havalandı ve alev aldı. Uçak ardından yere vurdu.

Haberin Devamı

KAZA ANI HEMEN ÖNCESİ VE SONRASI- FOTO GALERİ

EFSANE PİLOTUN FOTOĞRAFI MİSAFİRLERİ KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR
Bu yıl ikincisi yapılan ve dün başlayan Adana Uluslararası Havacılık Festivali kapsamında gösteri uçuşu yapan usta pilot Murat Öztürk geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetti. 60 yaşında, evli ve bir çocuk babası Öztürk’ün zamanının büyük bölümünü geçirdiği Hezarfen Havaalanı'nda ise sessizlik hakim. Usta pilotun bürosunun bulunduğu havaalanının girişindeki 'Hoşgeldiniz' tabelasındaki fotoğrafı ise ziyaretçileri karşılamaya devam ediyor. Bulut MÜLHİM / İstanbul DHA


UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YERDE İNCELEMELER YAPILDI / WEB TV

Suluca ve Abdioğlu köyleri arasındaki portakal bahçesine düşen uçakta, evli ve bir çocuk babası 60 yaşındaki Murat Öztürk vefat etti. Kaza sonrası olay yerine ulaşanlar ünlü pilot Murat Öztürk’ün cansız bedeniyle karşılaştı.

Festivalin organizasyon Komitesi yetkililerinden Fırat Çeliköz, Murat Öztürk’ün gösteri için havalandığını, bunu tamamladıktan sonra uçağının havada alev aldığını, piste 500 metre kala portakal bahçeleri arasındaki patikaya düştüğünü söyledi. Çeliköz, "Olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.

PİLOTUN CENAZESİ İSTANBUL’A GÖNDERİLECEK

Ünlü pilot Murat Öztürk’ün cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından ailesine teslim edilecek. Pilot Öztürk’ün cenazesinin bu sabah uçakla İstanbul’a gönderilecek.

ÖZTÜRK HÜRRİYET TV İÇİN UÇMUŞTU / WEB TV

PİLOT MURAT ÖZTÜRK HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

MURAT ÖZTÜRK KİMDİR?

Murat Öztürk, 1953 doğumluydu. Uzun yıllar TRT'de haber kameramanı olarak çalışan Öztürk'ün hayatı 1985'te Samandıra Meydanı'na haber yapmaya gitmesi ile değişti. Burada ultralight adı verilen hafif sınıftaki hava araçlarını haber yapan Murat Öztürk, ardından bu araçlarla uçmaya başladı. Ultralight pilot ve öğretmen pilot lisanslarını aldı.

İŞTE EFSANE PİLOT'UN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Haberin Devamı

HEZARFEN TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU

Uçuş yapmak üzere bir bölge arayan Murat Öztürk, Ahmet Tezman ile birlikte Büyükçekmece yanındaki tarlayı satın aldı. Buraya yapılan toprak pist ile küçük bir sportif hava meydanı oluşturuldu.

Kameramanlığı bir süre sonra bırakan Murat Öztürk, Kar Gıda Şirketler Grubu'nun ortaklarından Faruk Berksan'la birlikte Hezarfen'i asfalt pisti ve hangarları ile genel havacılığa emniyetle hizmet verecek hale getirdi. Ardından Top Air Şirketi'ni kurdu. Türkiye'nin ilk özel pilotaj okullarından biri olan Top Air, bugüne kadar hem profesyonel hem de amatör yüzlerce pilot yetiştirdi.

AKROBASİYE MERAK SARDI

Geçtiğimiz yıllarda Top Air'i devralan Murat Öztürk, son 3 yıldır akrobasi ile ilgileniyordu. Geçen yıl sahip olduğu Pitts uçağı ile Hezarfen'de kaza geçirmiş ancak iyileştikten sonra yeniden uçmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Öztürk yaklaşık 3 aydır yeni aldığı TC-AYT tipi S-2B Pitts tipi iki kişilik uçakla gösterilerini yapıyordu. Bu yıl bir enerji içeceği şirketi ile sponsorluk anlaşması yapan Öztürk, ilk gösterisini Kız Kulesi'nde geçtiğimiz ay yapmış ardından da 12 Mayıs'ta Hezarfen'de Türk Yıldızları ve Solo Türk ile uçmuştu...

KIZI DA ÖĞRETMEN PİLOT

İçinde öğretme duygusunun bu kadar yüksek olduğu Murat Öztürk kadar öğretmen pilot çok azdı. Bu güne kadar yüzlerce çeşit uçakla 10 bin saatte yakın uçan Murat Öztürk, gazeteciliği hiç bırakmadı. Türkiye'nin ilk gökyüzü muhabiri oldu. Havadan çektiği fotoğraflarla ödül aldı. Türk basınında ilk kez çift sayfada 16 sütün hava fotoğrafı basılan gazeteciydi.

Haberin Devamı

Murat Öztürk'ün kızı Pelin Öztürk de iki yıl önce pilot olmuştu. Pelin, Top Air'de babası ile öğretmen pilot olarak görev yapıyordu.

SON UÇUŞUNA İSTANBUL'DAN BAŞLAMIŞTI

Murat Öztürk, geçtiğimiz çarşamba günü TC-AYT tescilli uçakla İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndan kalkmıştı. Eskişehir İnönü'de yakıt ikmali yaptı. Ankara Esenboğa'ya indi. Burada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne uğradı. Ardından Kapadokya/Nevşehir'e uğrayarak geçtiğimiz perşembe günü Adana'ya ulaştı.

GÖSTERİLERE KATILDI

Antrenman uçuşu yaptıktan sonra dün ve bugün Adana'da gösteri uçuşu yaptı. Sondan bir önceki uçuşu 19 Mayıs'taydı. Özel izin verilen Murat Öztürk, İstasyon Meydanı üzerinde uçarak Adanalıların 19 Mayıs Bayramını kutladı. Ardından Kelaynak Meydanı'ndaki gösteriye katıldı.

Haberin Devamı

Ancak gösteri uçuşu sırasında dalıştan çıkamayarak uçağı ile yere vurdu. Yerden yukarı fırlayan uçak ardından alev alarak yandı ve tekrar toprağa çarptı. Murat Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!